Fujifilmiltä tulee neliön muotoisia kuvia tulostava ja 100 % analoginen Instax Square SQ6 -kamera. Siinä missä aikaisempi Instax Square SQ10 on käytännössä analogiselle filmille tulostava digikamera, SQ6 täyttää analogipuristin vaatimukset valottamalla filmiä suoraan. Miinuspuolena on, että suotimet puuttuvat ja säädöt ovat vaatimattomammat.

Kamerassa on etsin, automaattinen valotuksensäätö ja automaattitarkennus. Valotukseen on valittavissa normaalitilan lisäksi kirkkaampi ja tummempi tila. Tarkennus onnistuu zone-tyyppisesti, eli vaihtoehtoina on 0,3–0,5 metrin päähän ampuva makrotila, 0,5–2 metriin yltävä perustila ja kolmanneksi yli 2 m päähän kurottava maisemakuvaustila. Kamerassa on myös kaksoisvalotustila, joka yhdistää kaksi kuvaa, sekä ajastin. Tottakai nykykamerassa pakollinen on myös selfie-tila, jonka käytössä auttaa edessä oleva peili.

Laukaisunappeja on kaksi kappaletta, siis pysty- ja vaakakuvaukseen. Tarkennuksen luvataan olevan parempi kuin Instax Mini -malleissa. Kamerassa on sisäänrakennettu salama, jossa on erilaisia salamatiloja. Oranssilla, violetilla ja vihreällä filtterillä saa lisäsäväystä. Kameraan käy sama Square-filmi kuin SQ10-malliin, joita on myytävänä mustalla ja valkoisella reunuksella. Sen kuvakoko on 62 x 62 millimetriä. Yhdessä filmipakkauksessa on kymmenen kuvaa. Kuvasuhteiltaan ja kooltaan vaikutelma on siis lähempänä Polaroidia. Kamera toimii CR2/ DL CR2 -litiumparistoilla kolmen filmipakkauksen verran.

SQ6 on tulossa lähiaikoina kauppoihin 149 euron hintaan. Se on siis hinnaltaan puolet SQ10-mallista. Värivaihtoehdot ovat Pearl White, Blush Gold ja Graphite Gray.

www.instax.com