Brittiläinen iFi Audio on julkistanut Pro iDSD:n. Kyseessä on yhtiön da-muuntimien uusi lippulaivamalli, joka toimii samalla myös esivahvistimena, kuulokevahvistimena ja suoratoistimena. Sen hinta on Suomessa 2 899 euroa.

Pro iDSD pystyy käsittelemään parhaimmillaan dsd1024-signaalia, 2xdxd:tä sekä pcm-signaalia 768 kilohertsin laadulla. Laite tukee myös mqa-toistoa. Sen neljä da-muunninta ovat Burr-Brownin valmistamia. Väännöstä huolehtii XMOS XU216 X-Core 200 series 16 Core -suoritin.

Laitteella voi toistaa musiikkia Spotify-, Amazon- ja Tidal-suoratoistopalveluista, usb-liitännän kautta, airplay-striimauksena, suoraan sd-kortilta ja dlna-palvelimelta. Verkon kautta voi toistaa pcm-ääntä korkeintaan 32 bitin syvyydellä ja 192 kilohertsin näytteenottotaajuudella sekä dsd64-ääntä.

Sisääntuloina ovat koaksiaalinen/optinen-komboliitäntä, aes/ebu, a- ja b-tyypin usb, bnc ja ethernet. Lähtöinä ovat balansoidut xlr:t ja balansoimattomat rca:t sekä 6,3 millimetrin kuulokelähtö. Transistoriasteen lisäksi lisäksi mukana on putkiaste. Molemmille on oma antopiiri. Kaikki sisääntulot ovat galvaanisesti eroteltuja ja virtalähteet ovat ylimitoitetut.

Pro-sarjan laitteille on saatavilla myös oma laiteteline, joka maksaa 329 euroa / taso.

www.ifi-audio.com

www.tur-pex.com