Ranskalainen iGeneration-sivusto kertoo, että Applen Homepod -älykaiutin olisi saamassa syksyllä tärkeitä uusia ominaisuuksia.

Sivuston saamien tietojen mukaan Homepod OS 12:n beta-versiosta olisi paljastunut muun muassa puhelun soittamiseen ja vastaamiseen liittyviä ohjelmistorivejä. Kaiuttimella on voinut jo aiemmin puhua puheluita, mutta koska sillä ei ole ollut pääsyä yhteystietoihin, sillä ei ole pystynyt soittamaan. Soittaakseen on täytynyt tähän asti aloittaa puhelu puhelimen kautta ja vaihtaa äänen toistolähteeksi HomePod. Kaiutin ei myöskään ole ilmoittanut saapuvista puheluista. Lisäksi HomePodin kautta olisi mahdollista kuunnella vastaajaan tulleet viestit ja selata soittohistoriaansa.

Siri-puheohjausta voi myös komentaa etsimään kadoksissa olevan iPhonen tai muu laitteen ja antamaan äänimerkin. Myös useita

Oletettavasti Homepod OS 12 julkaistaan samoihin aikoihin kuin iOS 12 -käyttöjärjestelmäkin eli ensi syksynä. Home-sovellukseen on myös tulossa huhujen mukaan näppäin, jolla saa HomePodin yhdistämään samaan Wi-Fi-verkkoon kuin paritettu iPhone. Se oli aikaisemmin mahdotonta.

Tulossa on huhujen mukaan myös tuki useille ajastimille, mikä on kätevä ominaisuus erityisesti kokatessa. Kaiuttimen voi siis sormet taikinassa pyytää asettamaan ajastimen vaikka pullille ja toisen kakulle. Vastaava ominaisuus on jo Google Homessa ja Amazonin Alexassa, mutta näin Apple kuroisi umpeen kilpailijoita.

Toistaiseksi Apple ei ole vahvistanut huhuja. Kaikki beta-testattavat ominaisuudet eivät myöskään välttämättä tule seuraavaan valmiiseen versioon – jos koskaan.