Nikon Rumors kertoo, että Nikonilta olisi tulossa kaksi peilitöntä täyden kennon kameraa tämän kesän aikana.

Parhaiten perinteisistä peilillä varustetuista kameroistaan tunnettu valmistaja on aikaisemmin tarjonnut peilittömistä ainoastaan Nikon 1 -kameraa. Se on monia kilpailijoitaan pienempi, mutta ei ole ominaisuuksiltaan sopinut juuri edistyneemmille harrastajille eikä ainakaan ammattilaisille. Pahin kilpailija Canon on tarjonnut EOS M-sarjan peilittömiä vuodesta 2012.

Täyden koon kennolla varustetut uudet Nikon-mallit ovat pikemminkin tarkoitettuja kilpailemaan Sonyn A7-kameroiden kanssa, mutta tarjoavat Nikon Rumorsin lähteiden mukaan parempaa ergonomiaa ja pitoa. Kennon koko on toisessa mallissa 45 megapikseliä ja toisessa 24 megapikseliä.

Kuvia pystyy ottamaan lyhytkestoisesti yhdeksän ruudun sekuntitahdilla. Kuvanvakaus on viisiakselinen, ja aluksi on saatavilla 24–70 mm, 35 mm ja 50 mm objektiivit. Objektiivikiinnitys on peilittömille suunniteltu, ja se tukee f/0,95 valovoimalla varustettuja linssejä.

Julkistusaika on Nikon Rumorsin tietojen mukaan heinäkuun 23. päivän tienoilla, ja kauppoihin ne saapuisivat noin kuukautta myöhemmin. Kalliimpi malli on hinnaltaan noin 4000 euroa ja halvempi 3000 euroa. Kummankin mukana tulee 24–70 mm linssi.