Philips on vahvistanut ensimmäisen yhteistyössä B&W:n kanssa kehitellyn televisionsa. Kerroimme yhtiöiden yhteistyöstä äskettäin. Parin viikon päästä pidettävillä Berliinin IFA-messuilla esitellään 65-tuuman OLED903-malli. Se kuitenkin voitti jo EISA-palkinnon.

Philips on hoitanut televisiopuolen kun taas B&W on vastannut siihen integroidusta soundbarista. Sitä kuvataan uudeksi referenssitason standardiksi äänentoistojärjestelmissä. Kaiutinelementtejä on neljä, ja ne on verhoiltu akustisesti läpinäkyvällä Kvadrat-kankaalla.

803-mallin yläpuolelle sijoittuva 903 mainittiin jo alkuvuonna, kun Philips kertoi tämän vuoden televisioistaan. Kuvapuolella tekniikka on sama kuin yhtiön muissa tämän vuoden oled-paneeleissa. Viime vuoden malleihin verrattuna mustan värin toiston pitäisi olla parempaa ja maksimikirkkauden 10 prosenttia suurempi – 1000 nitiä.

Kuvaprosessori on sama toisen sukupolven P5 Picture Perfect kuin 803:ssa ja se on kehitetty antamaan lisäpotkua perustason sdr-kuvanlaadulle. Philipsin erikoisuus eli Ambilight-taustavalaistus löytyy myös. Käyttöjärjestelmänä on Android Nougat TV. Tulossa on Android Oreo Google Assistant -ja Amazon Alexa -puheohjauksilla höystettynä.

Myyntiin valmistaja lupaa 903-televisiota lokakuussa. 803-mallin pitäisi päätyä kauppoihin jo tässä kuussa. Suomen tarkemmat hinnat ja aikataulut eivät ole tiedossa.

www.philips.fi

www.bowers-wilkins.com