Bose on esitellyt Berliinin IFA 2018 -messuilla kolme uutta älykaiutinta eli Home Speaker 500 -työpöytäkaiuttimen ja kaksi soundbaria. Kaikissa uutuuksissa on käytetty Bosen kuulokkeista tuttua mikrofoniteknologiaa, jonka luvataan auttavaan kaiutinta ymmärtämään puhekomennot esimerkiksi metelissä tai kaukaa puhuessa. Kaiuttimissa on kahdeksan mikrofonia.

Aluksi uusissa malleissa on ainoastaan Alexa-puheohjaus, mutta Google Assistantin lupaillaan saapuvan ensi vuoden puolella. Langattomista yhteyksistä löytyy bluetooth ja wi-fi. AirPlay 2:n luvataan saapuvan vuonna 2019.

Home Speaker 500 -työpöytäkaiuttimessa on kaksi vastakkaisiin suuntiin suunnattua kaiutinelementtiä, minkä luvataan tarjoavan stereotoistoa ilman tarvetta kahdelle kaiuttimelle. Uutuudessa on pienikokoinen näyttö, jolta voi nähdä albumikuvituksen lisäksi muuta tietoa. Puheohjauksen ohella hallinta onnistuu päällä olevilla hallintanäppäimillä.

Bose Soundbar 500

Soundbareista 500 on pienempi, ohuempi ja mattapintainen. Soundbar 700 taas on kookkaampi ja siinä on lasinen yläpinta. Molemmissa malleissa on sama mikrofonijärjestelmä kuin kaiuttimessakin.

Soundbarit käyttävät PhaseGuides -teknologiaa virtuaalisen monikanavaäänen luomiseen. Digitaalinen signaaliprosessori ja QuietPort -teknologia pyrkivät yhdessä tuottamaan yksityiskohtaista ja dialogiltaan selkeää ääntä, kun taas AdaptiQ -huoneoptimointiteknologia sovittaa toiston kuunteluympäristöön. Kummankin soundbarin liitännöistä löytyy hdmi arc.

Jos haluaa muhevoittaa toistoa subbarilla tai rakentaa 5.1-kanavaisen järjestelmän, voi soundbarien kaveriksi hankkia langattoman Bose Bass Module 500 -tai 700-bassomoduulin ja Bose Surround Speakers -takakaiuttimet.

Bose Soundbar 700:n yläpinta on kiiltävä. Lisävarusteena voi molempiin soundbareihin hankkia langattoman subwooferin ja surround-kaiuttimet.

Home Speakerin hinta on 499,95 euroa. Soundbar 500 maksaa 599,95 euroa Soundbar 700 puolestaan 999,95 euroa.

www.bose.fi