Stuff.tv on verrannut kahta edullista kiinalaista lippulaiva-Androidia – Xiaomi Mi 8 Pro ja OnePlus 6T.

Niistä OnePlus onkin ehtinyt jo kohota Suomessa kestosuosikiksi, mutta Xiaomi on vasta tämän vuoden kesällä aloittanut tosissaan Suomen-valloituksensa. Mi 8 Pro -mallin hintaa Suomessa ei vielä ole tiedossa, mutta luultavasti se sijoittuu lähelle 549 euroa maksavan OnePlus 6T:n hintaa.

Stuff.tv vertaa molempia ulkonäöllisesti iPhone X:ään. Mi 8 Prossa on samantapainen leveä lovi näytön yläreunassa 3d-kasvotunnistuksen vaatimien sensorien vuoksi, joskaan ominaisuus ei ole toistaiseksi käytössä. OnePlussassa lovi taas on pienempi, pisaran muotoinen. Erikoisuutena Mi 8 Prossa on läpinäkyvä takaseinä.

Kalliimpiin lippulaiva-Androideihin verrattuna Xiaomissa ja OnePlussassa on yksi huomion arvoinen puute – kummallekaan ei ilmoiteta ip-luokitusta pölyn- ja vedenkestävyydelle. Sen sijaan kuulokeliitännän puute alkaa olla pikemminkin normi.

Yhteneväisyydet jatkuvat näytön tarkkuudessa ja tekniikassa, sillä molemmat ovat amoled-näyttöjä 1080p-tarkkuudella. Suurta eroa ei ole myöskään koossa, sillä Mi 8 Pron näyttö on 6,2 tuumaa ja 6T:n 6,42 tuumaa. Kummassakin näytössä on vieläpä sormenjälkitunnistin, jonka Stuff.tv kertoo toimivan ihailtavasti.

Sisällä on kummassakin Qualcomm Snapdragon 845 -suoritin, kuten useimmissa Android-lippulaivapuhelimissa. Ram-muistia Mi 8 Prossa on kahdeksan gigatavua OnePlussan 6T:n perusmallin kuuteen verrattuna, mutta arvion mukaan eroa on käytännössä vaikea havaita. Tallennustilaa on molemmissa vähimmillään 128 gigatavua. OnePlussasta on saatavilla myös 256 gigatavun malli, mutta kummassakaan ei ole muistikorttipaikkaa. Akun kapasiteetti on OnePlussassa suurempi, 3700 milliampeerituntia Mi 8 Pron 3000 milliampeerituntiin verrattuna, joten sen voi odottaa kestävän pidempään kovempaa käyttöä.

Takana Mi 8 Prossa on kaksi 12 megapikselin kameraa ja OnePlus 6T:ssä puolestaan 16 megapikselin pääkenno ja 20 megapikselin kakkoskenno. Stuff.tv ei verrannut näitä rinnakkain, mutta Mi 8 Pron arvioija on käyttänyt enemmän ylisanoja kuin OnePlussan. Joka tapauksessa myös OnePlus hoitaa kuvauspuolen Stuff.tv:n mukaan varsin hyvin lähes olosuhteista riippumatta. Mi 8 Pro taas tarjoaa yksityiskohtaista ja vähäkohinaista kuvanlaatua kontrastikkailla väreillä.

OnePlus on ehtinyt jo päivittää käyttöjärjestelmän Android 9 Pie -versioon verrattuna Mi 8 Pron Android 8 Oreoon, minkä lisäksi Xiaomin käyttöjärjestelmä sisältää myös ylimääräistä valmistajan asentamaa sovellusta. Pitkälti juuri käyttöjärjestelmän vuoksi Stuff.tv päätyykin vertailussaan pitämään enemmän OnePlus 6T:stä, mutta molemmat ovat vakuuttavia puhelimia.

Stuff.tv:n arvion voi lukea täältä.