Kolme keskihintaista älypuhelinta saa Android 9 Pie -päivityksen. Ne ovat HTC U11 lite, Xiaomi Mi A2 Lite ja Motorola One. Yhteistä kaikille päivityksen saaville malleille on se, että ne ovat osa Android One -ohjelmaa, joka lupaa nopeampia käyttöjärjestelmäpäivityksiä.

Ainakin Motorola Onen ja Xiaomi Mi A2 Liten päivitykset ovat jo alkaneet joissain Euroopan maissa. Jälkimmäisen mukana tulevat myös marraskuun tietoturvapäivitykset. Android 9 Pien mukana tuli runsaasti uudistuksia. Päivityksen myötä tulee muun muassa alhaalle pieni nappi, joka toimii kotinäppäimenä ja puheohjauksen aktivoijana. Aktiivisten sovellusten selaus tapahtuu nyt vaakasuuntaisesti eikä pystysuunnassa.

Viesteihin puolestaan pystyy vastaamaan suoraan ilmoitusnäkymästä yksinkertaisilla valmiilla vastauksilla. Myös akunkeston pidentämiseen on panostettu ja näytön automaattiseen kirkkaudensäätöön on lisätty tekoälyominaisuuksia. Kaiken kaikkiaan tekoälyn osuutta on lisätty.

Tarkemmin uudistuksista voi lukea täältä.