Dirac on julkistamassa CES 2019 -messuilla uuden Bass Management Modulen Live-huonekorjausohjelmistoonsa. Sen avulla pystyy hallitsemaan useamman subwooferin järjestelmiä.

Järjestelmän luvataan laajentavan ja parantavan Live-huonekorjausjärjestelmän alataajuustoistoa eri tavoin. Sen kerrotaan soveltuvan niin koti- kuin ammattikäyttöön. Saataville moduuli tulee näillä näkymin vuoden 2019 toisella neljänneksellä.

Ruotsalainen huonekorjainekspertti julkisti aiemmin tänä vuonna uuden version Live-korjaimestaan ja samalla ilmoitti julkaisevansa siihen vuosittain uusia moduuleja. Se lupaa helpompaa bassontoiston säätöä visuaalisten apujen avulla ilman tarvetta useampiin peräkkäisiin testauksiin.

Ohjelmisto optimoi toiston suhteessa huoneen mittoihin ja kaiuttimen sijoitteluun, joten subbarin jumppaaminen eri paikkoihin huoneessa vähenee. Myös yhdellä subbarilla tulokset voivat parantua, jolloin useammalle bassokaiuttimelle ei ylipäätään tule tarvetta.

Dirac Live -ohjelmisto on saatavilla Mac- ja Windows-tietokoneille sekä Android- ja iOS-mobiililaitteille. Yhteensopivia laitteita on ilmestynyt Arcamilta, AudioControlilta, Brystonilta, Lexiconilta, NADilta ja StormAudiolta.

www.dirac.com