Forbes on testannut puhelimien kasvojentunnistusta tositoimissa. Se otti kokeiluun iPhone X:n, LG G7 ThinQ:in, Samsung Galaxy S9:n, Samsung Galaxy Note 8:n ja OnePlus 6:n. Kaikki mallit ovat viime vuosien kärkipuhelimia.

Kasvojentunnistusta kokeiltiin huijata 3d-tulostamalla alkuperäistä muistuttava irtopää. Sen valmistamisessa käytettiin mallina kymmeniä valokuvia, minkä jälkeen pää vielä väritettiin. Tulokset eivät olleet rohkaisevia, sillä ainoastaan iPhone ei mennyt vipuun. Helpoimmin puhelimeen päästi käsiksi OnePlus, jonka tiedottaja suosittelikin käyttämään tiukan paikan tullen muita tunnistautumistekniikoita.

Aivan helposti moista irtopäätä ei saa valmistettua ja sen 300 euron hintakin on riittävän suolainen, jotta aivan massoittain kyseistä turvallisuusaukkoa ei luultavasti tulla hyödyntämään. Kuitenkin testi kertoo, että jos jonkun puhelimeen haluaa tosissaan päästä murtautumaan, se onnistuu.