Helsingissä toimiva Elisa Oyj julkisti tammikuun myydyimmät puhelimet ja älykellot, jotka heijastavat kuluttajien kasvavaa odotusta älylaitteiden ominaisuuksista. Tammikuun ykköspaikan kuluttajien keskuudessa vei Samsung Galaxy A14 5G, kun taas yritysasiakkaat suosivat Apple iPhone 14 5G -puhelinta. Älykellojen puolella Huawei Watch GT 4 otti kärkipaikan.


Kuluttajien Puhelinvalinnat: Samsung Dominoi
Samsung Galaxy A14 5G osoittautui tammikuun myydyimmäksi kuluttajapuhelimeksi, seuraten perässään OnePlus Nord CE 3 Lite 5G ja uutuuspuhelin Samsung Galaxy S24 Ultra 5G. Elisan laiteliiketoiminnasta vastaavan johtajan, Olli-Pekka Nokkosen, mukaan alkuvuosi on perinteisesti hiljaisempi, mutta uudet lippulaivapuhelimet, erityisesti Samsungin Galaxy S24 -sarja, ovat piristäneet markkinoita.

Tekoälyn hyödyntäminen puhelimissa on nouseva trendi, ja Mobile World Congress Barcelonassa odotetaan tämän trendin saavan entisestään tuulta alleen. Samsungin Galaxy S24 -sarja on esimerkki tekoälyn hyödyntämisestä käytännössä, tarjoten edistyneitä ominaisuuksia kuten tekoälyavusteista kuvaamista ja nopeita ääni- ja tekstikäännöksiä.


Yritysasiakkaat Edelleen Apple- ja Samsung-valtaisia
Yritysasiakkaiden puolella Apple iPhone 14 5G ja sen seuraajat pitivät vahvasti pintansa, vallaten neljä ensimmäistä sijaa. Laatu ja huippuluokan ominaisuudet ovat yritysasiakkaille tärkeitä valintakriteereitä. Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson huomauttaa, että vaikka tammikuu on hiljainen hankintojen suhteen, Apple ja Samsung pitävät vankkaa asemaansa. Lisäksi uudet haastajat, kuten Honorin uusi taittuvanäyttöinen puhelin, saattavat tuoda vaihtelua yritysasiakkaiden valintoihin.


Älykellojen Suosio kasvaa, Urheilukellot Erikoissuosiossa
Huawei Watch GT 4 nousi älykellojen myyntilistan kärkeen, osoittaen kiinnostusta älykellojen hyvinvointiominaisuuksia kohtaan. Lasten kellopuhelin Xplora XGO3 sijoittui toiseksi, ja erilaiset urheilukellot, kuten Garminin mallit, ovat kasvattaneet suosiotaan.

“Näemme alkuvuonna kasvua erityisesti urheilukellojen osalta, mikä heijastaa ihmisten kiinnostusta uusien harrastusten aloittamiseen ja hyvinvoinnin seurantaan. Garminin useammat mallit ovat vahvasti mukana tässä trendissä”, toteaa Olli-Pekka Nokkonen.

Elisan Tammikuu 2024 myyntitilastot heijastavat älylaitteiden jatkuvaa kehitystä ja kuluttajien sekä yritysasiakkaiden kasvavaa kiinnostusta älykkäisiin teknologiaratkaisuihin.

elisa.fi