Androidin perustajan Andy Rubinin Essential-yritys julkaisi vuoden 2017 toukokuussa ensimmäisen puhelimensa. Se toi markkinoille muun muassa sittemmin yleistyneen lovinäytön ja erikoisempana ominaisuutena magneettikiinnitteiset lisävarusteet, kuten esimerkiksi 360 asteen kamera ja hd-tason audioadapteri. Puhelimen runko oli titaania.

Edistyksellisistä ratkaisuistaan huolimatta puhelin ei löytänyt kovin hyvin ostajia. Aluksi myynti kärsi myös toimitusvaikeuksista. Sitä ei saatukaan asiakkaille niin nopeasti kuin ensin luvattiin. Lisäksi Essentialin tiedotuspolitiikka oli epämääräistä, ovet kävivät johtoportaassa ja kolmannes henkilöstöstä on erotettu. Yhtiö on perunut jo aikaisemmin yhden älypuhelimen ja Essential Home -älykotilaitteensa ilmestymisen.

Essential on nyt kertonut, että varastot ovat lopussa eikä uusia Essential Phoneja enää tehdä. Jonkinlainen uusi mobiilituote on kuitenkin kehitteillä. On huhuttu aivan uudenlaisesta, pääasiassa puhekomennoin toimivasta puhelimesta, jossa olisi vain pieni näyttö. Myös lisävarusteita on edelleen myynnissä ja ohjelmistopäivityksiä on tulossa, kertoi yhtiön edustaja 9to5Google-sivustolle.

www.essential.com