Samsung on julkistanut Kiinassa maailman ensimmäisen näytössä olevalla kamerareiällä varustetun puhelimen – valmistajan nimi erikoiselle ratkaisulle on Infinity O, ja se tullaan mahdollisesti näkemään myös kevään huippumallissa Galaxy S10:ssä. Korealaisjätti ehti siis viikkoa ennen Huaweita.

Näyttö on puhelimessa 6,4 tuuman kokoinen ja tarkkuudeltaan Full HD+ eli 2 340 × 1 080 pikseliä. Kuvasuhde on puolestaan 19,5:9. Kyseessä on Samsungille poikkeuksellisesti lcd-näyttö. Puhelimen järjestelmäpiiri on Qualcommin toiseksi järeimmän 700-sarjan malli Snapdragon 710. Sen kaverina on lippulaivamaisesti kuusi tai kahdeksan gigatavua ram-muistia. Tallennusmuistin kokokin on mukavat 128 gigatavua.

Takana on kolmoiskamera, jonka pääkennon resoluutio on 24 megapikseliä, kakkoskennon 10 megapikseliä ja kolmannen viisi megapikseliä. Niiden turvin se tarjoaa kaksinkertaisen optisen zoomin ja syvyystunnistuksen. Etupuolella näytön vasemmassa yläkulmassa on 24 megapikselin kenno.

Puhelimen takapinta on lasia. Akulla on kapasiteettia 3 300 milliampeerituntia ja sen lataaminen tapahtuu usb-c-liitännällä. Puhelin tukee myös pikalatausta. Tunnistautuminen tapahtuu sormenjälkilukijalla. Perinteisestä kuulokeliitännästä on luovuttu. Käyttöjärjestelmä on ainakin kauppoihin tullessa Android 8.1 Oreo, ei siis toistaiseksi Pie. Kyseessä ei ole puhdas Android vaan se on varustettu Samsungille tavalliseen tapaan omalla käyttöliittymällä.

Puhelin tulee aluksi myyntiin ainoastaan Kiinassa harmaana, sinisenä ja vihreänä. Saapumisesta Suomeen ei ole vielä tietoa.

www.samsung.com/fi