Ruark on esitellyt uuden R5-mallin, joka sijoittuu R4 Mk III:n ja kärkimalli R7 Mk III:n väliin. Niiden tavoin kyseessä on all-in-one-malli. Tavoitteena on ollut tehdä pienempi ja edullisempi versio R7:sta, mutta ilman jalkoja.

Mukana on RotoDial-pyörä äänenvoimakkuuden säätöön, toistolähteiden valintaan ja musiikin selaamiseen. Kankaalla päällystetyssä etupaneelissa on oled-näyttö. Mukana tulee myös kaukosäädin, ja ohjaaminen onnistuu lisäksi iOS- ja Android-laitteille ladattavalla Ruark LINK -sovelluksella.

R5:stä löytyy cd-soitin, bluetooth aptx hd -koodekilla, dab/fm-radio, nettiradio sekä langaton verkkoyhteys esimerkiksi suoratoistokäyttöä varten. Laite tukee myös monihuonetoistoa eri Ruark-laitteiden kanssa. Fyysisinä liitäntöinä on rca, usb ja optinen sekä phono-sisääntulo levysoitinta varten, eli jotakuinkin kaikki tarvittava.

Tehoa uusista a/b-luokan vahvistimista luvataan 80 wattia jokaiselle laittee kaiuttimelle. Elementit on varustettu neodyymimagneetilla ja kevyellä kartiolla. Pohjassa on alaspäin suunnattu, pitkäiskuinen subwoofer tuomassa lisäpotkua toistoon.

Valmistaja lupaa sen saapuvan myyntiin keväällä. Värivaihtoehdot ovat pähkinäpuu ja harmaa. Suomen hinnoista ja aikatauluista ei ole vielä tietoa, mutta se sijoittuu 899 euron hintaisen R4 Mk III:n ja 2 899 euron hintaisen R5 Mk III:n väliin.

www.ruarkaudio.com

www.audelec.fi