Redmi on esitellyt uuden Y3 -puhelimen Intiassa. Redmi irrottautui äskettäin Xiaomista omaksi tytärbrändikseen. Se sijoittuu edulliseen hintaluokkaan, mutta tarjoaa hieman kalliimpien puhelimien ominaisuuksia.

Pisaramaisella lovella varustettu näyttö on kooltaan 6,26 tuumaa ja se yltää HD+-tasoiseen tarkkuuteen. Se on suojattu Gorilla Glass 5 -lasilla. Järjestelmäpiirinä on varsin tuore keskiluokan Qualcomm Snapdragon 632. Ram-käyttömuistia on 3–4 gigatavua ja 32–64 gigatavua. Lisää tallennustilaa saa microSD-muistikortin avulla.

Erityisenä tähtiominaisuutena hintaan nähden puhelimessa on 32 megapikselin etukamera. Takaa löytyy vaatimattomammat 12 megapikselin pääkamera ja kahden megapikselin syvyysdataa tallentava sensori.

Takana on tunnistautumista varten sormenjälkilukija, mutta puhelin tukee myös kasvontunnistusta. Myös 4 000 milliampeerin akku on mukavan kokoinen budjettipuhelimessa. Sen lataaminen tapahtuu micro-usb-liitännän kautta. Puhelimessa on myös perinteinen kuulokeliitäntä. Käyttöjärjestelmänä on toistaiseksi tuorein Android 9.0 Pie varustettuna MIUI 10 -käyttöliittymällä.

Intiassa hinnat ovat kolmen gigatavun ram-muistilla ja 32 gigatavun tallennusmuistilla 130 euron tietämillä sekä neljän gigatavun ram-muistilla ja 64 gigatavun tallennusmuistilla varustettuna noin 150 euroa.

www.mi.com