Helmikuussa Mobile World Congress -tapahtumassa esitelty Sony Xperia 1 -puhelin on saapunut viimein myyntiin Suomessa 949 euron hinnalla. Värivaihtoehdot täällä ovat valkoinen, harmaa ja musta.

Erikoisuutena Xperia 1:ssä on tavallista pitkämäisempi, elokuvasisällöissä yleistymässä oleva 21:9-kuvasuhde. Näyttö on 6,5 tuuman kokoinen, toteutettu oled-tekniikalla ja yltää 4k-tarkkuuteen. Näytön värintoistoa, kontrastia ja selkeyttä ryydittää BRAVIA-televisioista tutun X1-prosessorin mobiiliversio. Qualcomm Snapdragon 855 -järjestelmäpiiriä voi halutessaan piiskata kovempiin tehoihin Game Enhancer -tilassa. Näytön reunoilla on Side Sense -eleohjaustoiminnot ja myös sormenjälkilukija.

Äänentoisto hoituu Dolby Atmos -tilaääntä tukevilla ja värähtelyjärjestelmällä varustetuilla S-Force-stereokaiuttimilla. Kameroissa erityistä on Sonyn kameroista tuttu silmään tarkentava Eye AF -automaattitarkennus, ja niiden apuna on myös BIONZ Z -mobiilisuoritin. Videokuvauksessa on hyödynnetty Cine Altan kanssa kehitettyä Cinema Pro -elokuvatilaa, jonka luvataan tarjoavan ammattitasoista videokuvaa ja kattavat muokkausmahdollisuudet.

Tarkemmat tiedot puhelimesta löytyvät täältä.

www.sonymobile.com/fi