OnePlussan kanssa samaan BBK Electronics -konserniin kuuluva Vivo on kertonut kehittelevänsä peräti 120 watin Super FlashCharge -pikalatausta puhelimiinsa. Asia julkistettiin kiinalaisessa some-palvelussa Weibossa. Se olisi tämänhetkinen ennätys, sillä toistaiseksi suurimman lataustehon on tarjonnut Xiaomin 100-wattinen Super Charge Turbo.

Vivon pikalatauksen luvataan täyttävän kohtuullisen suuren 4 000 milliampeeritunnin akun kahvipaussin aikana eli 13 minuutissa. Puolilleen akku latautuisi viiden minuutin aikana. Vielä ei ole tiedossa, missä älypuhelimessa tehokas pikalataus olisi ensimmäisenä. Postauksessa käytetty 5G-aihetunniste viitannee siihen, että uutuus olisi varustettu myös nopeilla verkkoyhteyksillä.

Julkistetuista älypuhelimista järeimmän 55 watin SuperCharge-pikalatauksen tarjoaa Huawein taittonäyttöinen Mate X. Etenkin kiinalaiset valmistajat ovat siis innokkaina kehittämässä tehokkaita pikalatauksia, mutta myös varovaisempia tehoja tarjonneen Samsungin huhutaan kaavailevan 45 watin latausta ainakin osaan elokuussa ilmestyvistä Galaxy Note 10 -puhelimistaan.