Asus on ehtinyt julkistamaan ensimmäisenä valmistajana puhelimen juuri esitellyllä Qualcomm Snapdragon 855+ -järjestelmäpiirillä varustetun puhelimen. Tavalliseen 855-malliin verrattuna sen grafiikkasuorituskyky on 15 prosenttia parempi ja kellotaajuus on viritetty hieman korkeammalle. Puhelin on varustettu vakio-Androidilla, mutta tarjolla on myös ROG UI pelikäyttöä varten.

Kuten pelipuhelimissa usein, myös ROG Phone II:n jäähdytykseen on panostettu. Lämmön haihtumista helpottamassa on nestettä sisältävä putki. Lisäksi mukana tulee seisontatuksena toimiva AeroActive Cooler II -lisäosa pyörivällä tuulettimella.

ROG Phone II:ssa on tämän hetken kenties järeimmän piirin lisäksi myös vaikuttavaan 120 hertsin virkistystaajuuteen kykenevä amoled-näyttö. Sen koko on 6,59 tuumaa, tarkkuus 2340×1080 pikseliä ja kuvasuhde 19,5:9. Se pystyy myös 10-bittiseen hdr-väritoistoon. 120 hertsin lisäksi näyttö toimii myös 60 ja 90 hertsin virkistystaajuudella, ja näyttöasetukset on valittavissa pelikohtaisesti. Näytön viiveeksi Asus lupaa yhden millisekunnin, ja se tukee 240 hertsin kosketustunnistusta. Sormenjälkilukija on näytössä.

Näytön ja järjestelmäpiirin lisäksi puhelimessa on mojovat 12 gigatavua ram-käyttömuistia ja 512 gigatavua UFS 3.0 -tallennusmuistia sekä 6 000 milliampeeritunnin akun. Lataus sujuu 30 watin HyperCharge-pikalatauksella tai Quick Charge 4:llä usb-c-liitännän välityksellä.

Puhelimesta löytyy latausliitännän lisäksi myös sivulta usb-liitännät lisävarusteiden kiinnittämiseksi. Lisävarusteista tarjolle tulee muun muassa ROG Kunai Gamepad -peliohjaimet sekä TwinView Dock II -telakka, jossa on toinen näyttö, tuuletin ja 5 000 milliampeeritunnin akku.

Äänentoistosta huolehtivat aiempaa äänekkäämmät, eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet, joissa on DTS:X Ultra -tilaäänituki. Myös perinteinen kuulokeliitäntä löytyy. Pelitunnelmaan pääsemiseksi puhelimessa on AirTriggers-olkapainikkeet, joiden päällä voi lepuuttaa sormia, mutta ne tottelevat myös painallusta ja pyyhkäisyä. Värinäpalautetta puolestaan voi saada kahden värinämoottorin voimin. Pelikäyttö on huomioitu myös Wi-Fi-antenneissa, joita on neljä kappaletta.

Kameroitakaan ei ole unohdettu, sillä takana on kaksoiskamera 48 megapikselin pääkennolla ja f/1,79-aukkosuhteella. Kakkoskamerana on ultralaajakulma, jonka kenno on tarkkuudeltaan 13 megapikseliä. Selfieitä varten puhelimessa on 24 megapikselin kamera. Takana on kameroiden ohella Aura RGB -valaistus.

ROG Phone II saapuu kansainvälisesti myyntiin syyskuun alussa. Hinta Suomessa ei ole vielä tiedossa.

rog.asus.com