Sähkösimulaatiota ja elektroterapiaa on käytetty jo pitkään fysioterapiassa ja terveydenhuollossa. Tällaisia elektroterapialaitteita on saatavana myös muutamalla kympillä. Mistä on kyse?

Teksti: Teppo Hirvikunnas
Kuvat: Teppo Hirvikunnas
Lähteet: Wikipedia

Elektroterapia on fysioterapiassa aika yleisestikin käytettävä lääketieteellisesti tunnustettu hoitomenetelmä. Toisaalta elektroterapia yhdistetään myös uskomus- tai vaihtoehtolääkintään. Pääasiallisesti elektroterapia-hoidolla voidaan vaikuttaa kipuviestien kulkuun hermostossa, lihasten supistumiseen ja kudosten aineenvaihduntaan. Hoitokohteita ovat esimerkiksi akuutin ja kroonisen kivun lievitys, lihasten aktivointi, rentoutus ja kuntoutus. Asiayhteydessä käytetään usein myös kirjainlyhenteitä EMS ja TENS.


Kotihoitoa edullisesti

Lyhyen ja vain yhden henkilön suorittaman käyttökokeen perusteella Walter EMS/TENS -elektroterapialaite todellakin vähensi väärästä työasennosta aiheutunutta lihasten kireyttä ja jomotusta, ja muutenkin elektroterapia vaikuttaa taustatutkimuksen perusteelle olevan ihan oikeasti toimiva hoitomuoto lihasten huoltoon ja jossain määrin myös erilaisiin kipuihin ja tämän kaltaisiin oireisiin. Waltter on edullinen laite ja jos lihaskrampit vaivaa, niin kokeilukaan ei maksa paljon. Hintansa arvoinen, ellei enemmänkin.

HYVÄÄ & HUONOA

Tuntui toimivan luvatusti
Edullinen hinta
Laatuvaikutelma hintaluokassaan
Käyttöohje varauksin


Waltter EMS/TENS -elektroterapialaite

Suositushinta: 49 €
Edustaja/maahantuoja: Easyzone Oy
Lisätietoja: waltter.me

Kanavat: 2
Toimintataajuus: 2-150 Hz
Pulssin leveys: 50-300 μs
Jännite: 0-45 V
Virta: < 100 mA Ohjelmat: 14 kpl Tehotasot: 0-25 Varusteet: 2 kpl elektrodijohto, 4 elektrodityynyä, suomenkielinen käyttöohje, AAA-paristot Mitat (l x k x s): 53 x 115 x 25 mm Paino: 80 g

Lisätietoa elektroterapiasta (eng.).

Kokeilujuttu on luettavissa kokonaisuudessaan AVPlus-lehdestä 7/2019 (nro.190)