Oululainen Streamsave on kehittänyt älykkään suihkuvahdin, joka seuraa veden ja sen lämmitykseen kulutetun energian kulutusta. Laite on yksinkertainen asentaa suihkuletkun ja suihkuhanan väliin ja se saa energiansa virtaavasta vedestä.

Laitteessa on led-valo, joka ilmoittaa, milloin suihkusta kannattaa poistua. Tarkemmin kulutusta, kustannuksia ja historiaa voi selata älypuhelinsovelluksella, joka on saatavilla Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille. Laitteessa on myös sisäinen muisti tietojen tallennusta varten, joten suihkussa ei tarvitse seistä puhelin kädessä.

Laitteella tähdätään Pohjoismaiden ja Euroopan lisäksi suuremmille markkinoille kuten Aasiaan ja Yhdysvaltoihin. Sitä voi käyttää niin kotona kuin kaupallisissakin tarkoituksilla, ja laskurin avulla voi vedenkulutuksen sääntelyn lisäksi myös jakaa kustannuksia realistisemmin, jos suihkua käyttää useampi taho.

Streamsavea on pilotoitu kolmen viikon ajan Pekingissä, jossa jopa kaksi kolmannesta perheistä vähensi energian- ja vedenkulutustaan. Aikaisemmin hotellissa testatessa vedenkulutuksen kerrotaan vähentyneen reilut 30 prosenttia.

Streamsave on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

www.streamsave.fi