Apple, Google ja Amazon ovat lyöneet voimansa yhteen kehittääkseen universaalin ja avoimen Connected Home over IP -älykotistandardin. Googlen julkistamat suunnitelmat ovat tässä vaiheessa vasta alustavia, mutta toteutuessaan järjestelmä toimisi Amazonin Alexan, Applen Sirin ja Googlen Assistantin kanssa.

Tähän asti älykotilaitteita hankkiessaan on täytynyt enemmän tai vähemmän valita puolensa eri valmistajien ekosysteemien välillä. Monissa hifi-laitteissa on käytössä nykyisinkin useiden valmistajien puheohjauksia, mutta niiden lisensointi on kallista, joten kaikilla valmistajilla ei ole siihen varaa. Ne vaativat panostusta myös tutkimus- ja kehitysosastolta.

Kehitystyötä johtaa Zigbee Alliance, johon kuuluvat IKEA, Legrand, NXP Semiconductors, Resideo, Samsung SmartThings, Schneider Electric, Signify, Silicon Labs, Somfy ja Wulian. Google on tarjonnut Thread- ja Weave-protokollansa käyttöön. Nähtäväksi jää, milloin ensimmäisiä konkreettisia laitteita nähdään.

www.connectedhomeip.com