HMD Global on esitellyt edulliseen hintaluokkaan sijoittuvan Nokia C1 -älypuhelimen. Se käyttää Android 9 Pie -käyttöjärjestelmän kevyempää Go -versiota. Puhelimessa on säästetty myös siinä, että 4G-yhteyden sijaan tarjolla on vain 3G.

Nokia C1 on varustettu 5,45 tuuman LCD-näytöllä, joka yltää 960×480 pikselin tarkkuuteen. Takana ja edessä on yksi kamera, joissa on molemmissa 5 megapikselin kenno ja LED-salamavalo. Näyttöä suojaa lasi, mutta muuten puhelin on muovia.

RAM-käyttömuistia on gigatavun verran ja sisäistä tallennustilaa 16 gigatavua. Muistikortilla tilaa saa enimmillään 64 gigatavua lisää. Akku on kapasiteetiltaan suhteellisen vaatimaton 2 500 milliampeerituntia, ja latausliitäntänä on microUSB.

Perinteinen kuulokeliitäntä löytyy, ja sivustalla on Google Assistant -painike. HMD Global on budjettihintaluokasta riippumatta luvannut tarjoavansa puhelimelle tietoturvapäivitykset kolmen vuoden ajan.

Saapumisesta Suomeen ei ole tietoa, sillä puhelin on suunnattu lähinnä kehittyviin maihin. Esimerkiksi Keniassa hintaa on vajaat 60 euroa. Värivaihtoehdot siellä ovat musta ja punainen.

www.hmdglobal.com