Huawein P-sarja on tullut tunnetuksi ensiluokkaisista valokuvausominaisuuksistaan ja uuden P40-sarjan P40 lite -malli ei tee poikkeusta sääntöön. Tyylikkäällä ulkoasulla ja neloiskameralla varustettu P40 lite tuo valokuvaamisen uuden ulottuvuuden nyt myös edullisempaan hintaluokkaan.

48 megapikselin pääkamera tukee Huawein uusinta monikehyskompositioteknologiaa, joka pystyy tuottamaan uskomattomia värejä yhdistämällä useita peräkkäin otettuja kuvia. 8 megapikselin superlaajakulmalinssi tarjoaa käyttäjälle 120 asteen näkökentän mahdollistaen näin entistä upeammat maisema-, arkkitehtuuri- ja ryhmäkuvat. Puhelimesta löytyvä makrolinssi pystyy tarkentamaan jopa vain 4 senttimetrin päässä sijaitseviin kohteisiin ja tuo näin monipuolisuutta kuvaamiseen. Neloiskamerasta löytyy myös bokeh-asetus, joka yhdessä tekoälyn kanssa simuloi luonnollista syväterävyysvaikutelmaa.

Huawei P40 lite -mallin neloiskamerajärjestelmä tukee Super Night Mode -tilaa, joka antaa käyttäjälle mahdollisuuden ikuistaa upeita yökuvia missä vain, jopa ilman jalustan tarvetta.

Tekoälyä hyödyntävä videoiden muokkausohjelman avulla videoon voidaan lisätä taustamusiikkia ja leikata videomateriaalia helposti esimerkiksi sosiaaliseen mediaan. Puhelimen etukamerassa on Super Night Selfie 2.0, joka optimoi tekoälyn avulla kohteen ja taustan kaikissa valaistusolosuhteissa. Lopputuloksena ovat laadukkaat selfie-kuvat.

Huawei P40 lite -mallissa on laadukas Huawei Punch FullView -näyttö ilman lovea. Näkyvän loven sijaan se käyttää sokeaa reikää etukameralle, joka sijaitsee näytön vasemmassa yläkulmassa. 6,4-tuumainen Huawei Punch FullView -näyttö tukee Full HD + -resoluutiota ja laajaa värivalikoimaa tarjoten näin miellyttävän katselukokemuksen. Huawein järjestelmäpiirin sisäinen neljännen sukupolven ISP toimii saumattomassa yhteistyössä ohjelmistojen kanssa tukien erilaisia ​​parannuksia, mukaan lukien kohinanvaimennus ja ylivalotuksen korjaus.

Tyylikäs muotoilu ja tehokas käyttöjärjestelmä takaavat ensiluokkaisen käyttökokemuksen

Kamerateknologian lisäksi Huawein P-sarjalle tunnusomaista  ovat trendikäs muotoilu ja ensiluokkainen käyttäjäkokemus. Rungon viimeistelyprosessissa on käytetty Huawein tunnetuksi tekemää liukuväritekniikkaa, jossa puhelimen takaosan futuristinen kimallus luodaan säihkyvällä kalvolla, jonka pinta heijastaa ja taittaa valoa kauniisti. Puhelimen jokainen sivu on kaareva. Kompakti muotoilu on kätevä käytössä.

Puhelimen suorituskyvystä vastaavat Kirin 810 -tekoälyprosessori sekä valmiiksi asennettu EMUI 10 -käyttöjärjestelmä, joka sisältää runsaasti älykkäitä ominaisuuksia. Uudelleen suunniteltu käyttöliittymäelementtien asettelu parantaa puhelimen käyttömukavuutta. Kirin 810:n transistoritiheys on 50 % suurempi ja sen virrankulutus on 20 % pienempi, tarjoten näin käyttäjälle erinomaisen suorituskyvyn ja tehokkuuden.

Kahdeksanytiminen CPU ja Mali-G52 MP6 GPU ja tekoäly mahdollistavat erinomaisen laskentakyvyn ja graafisten yksityiskohtien käsittelyn. Ne tukevat myös Huawein uusinta GPU Turbo -teknologiaa, joka vähentää viivettä ja optimoi akunkestoa. Kahdeksan gigatavun RAM-muisti tukee täydellisesti CPU:n ja GPU:n tehokasta suorituskykyä ja puhelimen kapasiteettia vaativia mobiilipelejä. P40 litessä on 6 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa, minkä lisäksi puhelimessa on sormenjälkilukija, USB-C-liitäntä ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä sekä 40 watin pikalatausta tukeva kookas 4200 milliampeeritunnin akku. TÜV Rheinland -sertifioidun 40 watin Huawei SuperCharge -ratkaisun avulla puhelin voidaan ladata 70 %:sesti täyteen vain 30 minuutissa.

Huawei P40-sarjan puhelimissa on Huawein oma AppGallery -sovelluskauppa ja Huawei Mobile Services -taustapalvelut sovelluksille. Huawei julkaisee kuukausittain päivityksiä suomalaisten sovellusten julkaisujen osalta. Tällä hetkellä esimerkiksi Finnair, Yle Areena ja Neverthink sekä Kahoot!, Tidal, Microsoft Office, AUTODOC, TikTok ja Adidas ovat saatavilla Huawei AppGallerysta. Käyttäjät voivat myös nauttia monipuolisesta viihdekirjastosta Huawei Video-, Huawei Music- ja Huawei Reader -sovellusten avulla. Sovelluksiin lisätään uutta, laadukasta sisältöä jatkuvasti.

Huawei P40 lite -mallin (6 Gt RAM + 128 Gt sisäinen tallennustila) suositushinta on 299 euroa. Saatavilla on kolme eri värivaihtoehtoa: vaaleanpunainen, vihreä ja musta. P40 lite E-mallin (4 Gt RAM + 64 Gt sisäinen tallennustila) suositushinta on 199 euroa ja se on saatavilla sinisenä ja mustana. P40 lite -mallin myynti on alkanut Suomessa 26.3.2020. P40 lite E -malli tulee Suomeen myyntiin huhtikuussa.

Lue lisää: Huawei P40 lite