Motorola on tunnettu lähinnä edullisemman hintaluokan älypuhelimistaan. Nyt Motorola on julkistamassa uutta Edge -sarjaa, joka tulee olemaan aiempien G- E, Z- ja One -sarjojen yläpuolella, niin ominaisuuksien osalta kuin myös hinnaltaan. Puhelimista löytyy mm. Samsungin, Huawein ja OnePlussan huippupuhelimien kaltaisia ominaisuuksia kuten kaareva näyttö, 5G-valmius ja nopea piirisarja, olematta kuitenkaan yhtä kallis.

Näyttö on molemmissa samankokoinen, 6,7″ AMOLED (Edge+ AMOLED HDR10+), jonka tarkkuus on 2340×1080 pikseliä ja virkistystaajuus on 90 Hz. Kaarevan näytön reuna on selkeämpi kuin muissa puhelimissa ja tällä kosiskellaan erityisesti niitä jotka eivät ole kokeneet loivemmin kaarevia näyttöjen reunoja omakseen. Motorola Edgen kaarevan näytön reunaosaa voidaan käyttää joissain sovelluksissa mm. painikkeiden sijoittamispaikkana. Motorola on selkeästi kuunnellut kuluttajia kaarevan näytön suhteen ja pyrkinyt löytämään ratkaisun sen sijaan että olisivat tehneet näytön ilman reunan kaarevuutta.

Äänentoistoon on Edge -malleissa panostettu ja se sisältääkin laadukkaat stereokaiuttimet. Mukana kehitystyössä on ollut äänitysstudioiden äänenkäsittelyyn erikoistunut Waves Audio. Tuloksena laadukas stereotoisto jonka luvataan olevan lisäksi äänenvoimakkuudeltaan älypuhelimiin poikkeuksellisen kova. Hiukan yllättäen Motorola Edge mallit sisältävät myös 3,5 mm kuulokeliitännän, joka jo useimmista puhelimista on kadonnut.

Motorola Edge

Kamera on nykyään yhä tärkeämpi myyntivaltti ja sen avulla moni puhelin kilpailee markkinoista. Edgen pääkamera on 64 megapikselinen jonka lisäksi 16 Mpix 117 asteen ultralaajakulmakamera, 8 Mpix. telekamera ja 3D ToF -syvyyskamera. Videokuvaus onnistuu 4K laadulla (30 fps), 1080p (30 / 60 fps) ja 720p (30 fps)

Edge+ sisältää 108 megapikselisen pääkameran lisäksi samat 16 Mpix ultralaajakulmakameran, 8 Mpix telekameran ja 3D ToF -syvyyskameran kuin edge -malli. Videokuvauksessa erona edge malliin on lisäksi kykenevyys 6K videoon (30fps) ja 1080p (120 fps).

Etukamera on molemmissa 25 megapikselinen ja on asemoitu näytön vasempaan yläkulmaan.

Kamerassa on muutamia hyödyllisiä ominaisuuksia kuten horisontin tunnistaminen joka auttaa pitämään videokuvan suorassa. Lisäksi kehittynyt videonvakautus estää kuvaustilanteessa aiheutuvia tärinöitä välittymästä videokuvaan. Videotiloista löytyy myös muotokuvavideotoiminto, joka tekee taustasta epäterävän samoin kuin suurella aukolla otetuissa valokuvissa.

Järjestelmäpiirinä Motorola Edgessä on Qualcomm Snapdragon 765 ja Egde+ sisältää paremman 865 -piirin, joka on Android -puhelimien toistaiseksi parasta tasoa. Käyttöjärjestelmänä molemmissa malleissa on Android 10.

Kooltaan mallit ovat lähellä toisiaan. Motorola Edgen mitat ovat 161,6 x 71,1 x 9,3 mm ja painoa 188 g ja Edge+ mitat taasen ovat 161,1 x 71,4 x 9,6 mm ja 203g

Molemmat mallit tulevat suomessa ennakkomyyntiin 4. toukokuuta.
Motorola Edgen hinta asettuu 599 euroon ja Motorolan Edge+ -mallin 1099 euroon.