Optiikkaan ja kuvantamiseen erikoistunut Olympus on ilmoittanut myyvänsä kameraliiketoimintansa, kertoo Engadget . Olympus on perustettu vuonna 1919 ja ensimmäisen kameransa, Semi-Olympus I:n se julkaisi vuonna 1936. Myöhemmin se on tullut tunnetuksi peilittömien järjestelmäkameroidensa ja Zuiko -nimen alla olevien Four Thirds ja Micro Four Thirds optiikoiden ansiosta.

Olympus on kiistänyt aiemmin huhut, joiden mukaan se olisi luopumassa kameraliiketoiminnasta, mutta yhtiö on nyt kuitenkin ilmoittanut myyvänsä sen Japan Industrial Partners (JIP) -yhtiölle, joka on esimerkiksi ostanut jo aiemmin Sonyn VAIO -tietokoneliiketoiminnan.

Myyntiin olivat vaikuttaneet liiketappiot peräkkäisinä kolmena peräkkäisenä tilikautena jotka ovat aiheutuneet älypuhelinkameroiden kehittyessä joka on pienentänyt kameramarkkinoita. Olympus ei pärjännyt enää tässä kipailutilanteessa ja sille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin myydä kameraliiketoiminta. Olympus keskittyy jatkossa teollisuuden ja lääketieteen saralle mm. kuvantamistekniikan kehittämiseen ja valmistukseen jossa se on merkittävä tekijä markkinoilla.   

Olympuksen mukaan JIP aikoo virtaviivaistaa liiketoimintaa samalla tavalla kuin VAIO:n kanssa tehdäkseen siitä “pienemmän, tehokkaamman ja ketterämmän”. Se myy myös olemassa olevia kameramalleja ja kehittää uusia, joten se todennäköisesti tukee nykyisiä Olympuksen omistajia. Tämän lisäksi ei ole tarkkoja tietoja, mitä uusi omistaja aikoo tehdä Olympuksen kanssa