Jotain vanhaa, jotain uutta, ja jotain ihan muuta. Klassikkomerkki Tivoli Audio päivitti pidetyn Model One -pöytäradionsa hyvällä maulla nykypäivän tarpeisiin.


Yksi maailman tunnetuimmista pöytäradiovalmistajista, bostonilainen Tivoli Audio on aina pyrkinyt erottumaan massasta täysin omalla kädenjäljellään. Merkin kuuluisin ja ensimmäinen laite, Model One, julkaistiin firman perustamisen yhteydessä vuonna 2000. Jo silloin Model One oli samanaikaisesti klassinen ja perinteikäs mutta nykyaikaisella suorituskyvyllä silattu pöytäradio, josta tuli pian paitsi sisustus- myös hifiväen suosikki omassa kategoriassaan.

Pähkinänkuoressa Tivoli Audion strategia onkin ollut alusta asti sekä designin että hyvän äänen yhdistäminen kompaktiin ja funktionaaliseen pakettiin. Tälläkin hetkellä, 21 vuotta myöhemmin alkuperäisen Model Onen julkaisusta, Tivoli Audio jatkaa samalla hyväksi havaitulla linjalla, mutta se on osannut myös uudistua.

Vaikka alun perin merkin fokus oli tiukasti radioissa, nykyään sen laitteista löytyy myös tämän päivän ominaisuuksia, kuten bluetooth-yhteydet ja suoratoistomahdollisuudet. Onpahan laitetarjontaan ilmestynyt myös cd-soittimella varustettuja malleja. Ja sitten on Model One+, klassikkomallin uusi versio.

Pohjimmiltaan Tivoli Audio Model One+ on hyvin pitkälti edeltäjänsä mukainen laite, mutta siihen on nivelletty ominaisuuksia eräästä merkin toisesta suosikkimallista, Model One Digitalista.

Käytännössä kyseessä on ulkonäöltään klassinen pöytäradio, joka on saatavilla tummalla, harmaalla ja puisella viimeistelyllä. Etu- ja takapaneeli on totutusti metallia, ja yhdessä materiaalit muodostavat tanakan rakenteen, joka osaltaan mahdollistaa radion rikkaan ja kokoaan isomman äänen.

Uutta Model One+:ssa on etupaneelin design. Mukana on viritykseen perinteinen iso kiertosäädin, jonka rinnalla on nyt kaksi pienempää potikkaa lähteen valinnalle ja äänenvoimakkuudelle. Analogisen kellon sijasta ajan esitys on siirretty Model One Digitalista tuttuun näyttöön, jonka alapuolelta löytyy viisi painiketta pikavalinnoille.

Tivoli Audio Model One+:n yksi laajakaistainen kaiutinelementti on sijoitettu laitteen kansilevyyn suojaavan metalliverkon taakse. Valmistaja itse kertoo elementin olevan pitkäiskuinen, mikä omalta osaltaan yhdessä kotelon bassorefleksivirityksen kanssa tuottaa pyöreän ja syvän bassotoiston.

Model One+ sisältää fm-virittimen ohella myös dab+-virittimen, josta tosin ei Suomessa ole hyötyä. Sen sijaan hyötyä on suoratoisto-optiosta, joka hoituu älylaitteista bluetoothin avulla. Ulkoisen äänilähteen liittämiseksi mukana on myös 3,5 millimetrin aux-otto sekä niin ikään 3,5 millimetrin kuulokelähtö, jotka molemmat löytyvät laitteen takalevystä yhdessä ulkoisen antenniliitännän kanssa. Lisäksi pakettiin kuuluu myös pieni ja kätevä kaukosäädin.

Tivoli Audio Model One+ on saatavilla Suomessa hyvin varustelluista alan liikkeistä kolmella eri viimeistelyllä hintaan 299 euroa.

Tivoli Audion tuotteet tuo Suomeen Loud Group Oy.