Nikon on ilmoittanut kehittävänsä ensimmäistä Nikonin Z-bajonettia käyttävää huippukameraa jonka mallimerkinnäksi on ilmoitettu Z9.
Täyden kennokoon (Nikonin FX-koon) peilitön kamera on suunniteltu julkistettavaksi tämän vuoden aikana ja se edustaa merkittävää edistysaskelta teknologian ja suorituskyvyn kannalta.

Z 9:ssä yhdistyvät Nikonin mullistavat teknologiat, jotka takaavat tähän mennessä parhaan valokuvien ja videoiden laadun Nikonin historiassa. Kamerassa käytetään hiljattain kehitettyä FX-kokoista, pinottua CMOS-kennoa ja uutta kuvaprosessoria. Ammattilaisten, innokkaiden harrastajien ja elokuvaajien jatkuvasti lisääntyvien vaatimusten mukaisesti Z9 tuo käyttöön eri tarpeita ja työnkulkuja vastaavan 8K-videotallennuksen ja muiden videomuotojen tuen.

Z 9 tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja käytettävyyden ansiosta verrattoman, aikaisempia digitaalijärjestelmäkameroita ja peilittömiä kameroita huomattavasti paremman käyttökokemuksen.

Kameran julkaisua koskevat viralliset tiedot julkistetaan myöhemmin, mutta mm. spekseistä ja hinnasta on arvioiva listaus nikonrumors.com sivustolla.

nikon.fi