Jos haluat erottua videoillasi sosiaalisessa mediassa, oikea valaistus on kaiken A ja O. Suosituilla rengasvaloilla loihdit kotiisi kätevän kuvausstudion!


Oletko koskaan miettinyt, mikä saa somevaikuttajat hohtamaan heidän videoillaan? Luontaisen kauneuden ja karisman säihkeen lisäksi taustalla on usein myös asianmukainen valaistus, joka tasaa kasvojen varjoja ja saa silmät hehkumaan.

Tämän tyyppisen efektin aikaansaaminen ei vaadi raskaita ja kalliita kuvausvaloja, vaan nykyisellään moni suosittu tiktokkaaja ja tubettaja hoitaa asian kätevällä rengasvalolla, joita on alkanut putkahdella markkinoille varsin kohtuulliseen hintaan.

Tutustuimme kahteen tuoreeseen Haman rengasvaloon, 59 euroa maksavaan taitettavaan SpotLight FoldUp 102:een ja kympin kalliimpaan kolmijalalla varustettuun SpotLight Steady 120:een, jotka molemmat ovat tarkoitettu käytettäväksi yhdessä älypuhelimen kanssa. Käytännössä ne ovat renkaan mallisia led-valoja, joiden keskellä on säädettävä kiinnitys älypuhelimelle.

Hama SpotLight FoldUp 102 on halkaisijaltaan 26,5-senttimetrinen led-valaisin, jonka värilämpötila on säädettävissä lämpimästä valkoisesta kylmään päivänvaloon kolmella portaalla (3 000, 4 500 tai 6 000 kelviniä). Tämä tapahtuu mukana tulevalla langallisella kaukosäätimellä. Lisäksi valitun värilämpötilan voimakkuuden säätö on mahdollista kymmenportaisesti himmeästä kirkkaaseen. Valaisimessa on yhteensä 128 lediä.

SpotLight FoldUp 102:n valttina on sen kompakti koko ja kannettavuus. Valaisin taittuu kasaan kuljetusta helpottamaan ja mahtuu vaikkapa isohkoon reppuun. Teleskooppitoiminen jalusta puolestaan nostaa valon peräti 138 senttimetrin korkeuteen, mikä sopii mainiosti esimerkiksi istualtaan tai pöydän ääressä kuvaamista varten. Minimikorkeus pystyyn nostettuna on 52 senttimetriä. Älypuhelin asennetaan kehän keskellä olevaan kiinnikkeeseen, ja sen voi suunnata joko pysty- tai vaakatasoon. Joutsenkaulan ja pallonivelen ansiosta kuvakulman tarkkakin säätö onnistuu helposti ja nopeasti.

Valaisimen käteviin ominaisuuksiin lukeutuu myös bluetooth-kaukosäädin puhelimelle. Tästä on hyötyä esimerkiksi siinä tapauksessa, jos tarkoituksena on ottaa valokuvia. Kuvattava voi siis mennä seisomaan parinkin metrin päähän kamerasta ja ottaa kuvan painamalla kaukosäätimen laukaisinnappia.

Valaisimen virtakaapeli on usb-mallinen, joten siihen on myös mahdollista kytkeä myös usb-varavirtalähde, jolloin käyttö onnistuu ulkonakin.

SpotLight Steady 120 puolestaan on toteutukseltaan valaisintekniikaltaan pitkälti samankaltainen kuin FoldUp 102, mutta se on vielä hiukan järeämpi: Steady 120:n halkaisija on 30 senttimetriä, ja siinä on 162 lediä. Sen kolmijalkainen jalusta on tukevaa alumiinia ja mahdollistaa valaisimen noston peräti 215 senttimetrin korkeuteen. Luonnollisesti valaisimen ja älypuhelinkiinnikkeen kulma on säädettävissä monipuolisesti myös Steady 120:ssä.

Kookkaampi SpotLight Steady 120 soveltuu paremmin kuvauskohteisiin, joissa kuvattava on hiukan kauempana ja tarkoituksena on saada kuvaan enemmän informaatiota. Se soveltuukin hyvin esimerkiksi tanssivideoiden kuvaamiseen ja valaisuun!

Hama SpotLight FoldUp 102- ja Steady 120 -rengasvalot ovat saatavilla myymälöistä kautta maan hintaan 59 ja 69 euroa.

Katso alta esittelyvideo molemmista: