Hätäkeskuslaitoksen 112 Suomi -sovellukseen on tullut uusi ominaisuus hätänumeroon soittamisen ja paikannuksen rinnalle. Mobiilisovelluksessa pystyy 17. elokuuta alkaen jättämään myös matkustusilmoituksen, jonka avulla ulkomailla olevat suomalaiset saadaan tavoitettua hädän tai kriisin yllättäessä. Matkustusilmoituksen jättämällä ulkoministeriölle saa ilmoitettua ulkomaille kohdistuvasta lomareissusta tai ulkomaille muutosta.

Viime aikoina päivityksiä 112 Suomi -sovellukseen on muutenkin tullut ahkerasti, sillä vuoden alussa sovelluksesta tuli yksi virallisista hätätiedotekanavista. Sen kautta voi saada hätätiedotteita omaan sijaintiin perustuen. Kesäkuussa taas alkoi vuoden mittainen kokeilu, jonka avulla hätäilmoitus onnistuu sovelluksessa myös suomalaisella viittomakielellä.

Sovelluksen ominaisuuksiin kuuluvat:
Hätänumero 112 (sijaintitieto välittyy)
Sijaintiin perustuvat vaaratiedotteet, tieliikennetiedotteet sekä muut viranomaistiedotteet
Meripelastuksen hälytysnumero (sijaintitieto välittyy)
Koronavirustaudin oirearvio
Lähin sydäniskuri
Aivoverenkiertohäiriön oireiden tunnistaminen
Päivystysapu
Poliisin neuvontapalvelu
Kriisipuhelin
Myrkytystietokeskus
Lasten ja nuorten puhelin
Nollalinja
Ulkoministeriön päivystys
Tienkäyttäjän linja (sijaintitieto välittyy)
Kansalaisneuvonta
Kadonneita lapsia koskeva vihjepuhelin