New Yorkissa majaansa pitävä Mytek on julkistanut uuden sukupolven Liberty DACistaan. Liberty DAC II on taannoin testissämme käyneen edeltäjänsä tavoin pienempi, yksinkertaisempi ja helpommin lähestyttävä malli kuin seuraavana oleva Brooklyn.

Digisisääntuloina on kaksi koaksiaalista, yksi optinen ja yksi USB-B. Lähtöinä on yksi XLR, yksi RCA ja yksi AES/EBU. Etupaneelissa on 6,3 mm kuulokeliitäntä äänenvoimakkuuden säätimineen sekä ilmaisinledit sisääntuloille, bittisyvyydelle ja näytteenottotaajuudelle. Ne kertovat myös, jos kuunnellaan MQA- tai DSD-muotoista ääntä. Toistolähteen valintaa varten on painike.

DA-muunninpiirinä on ESS Sab­re ES9038, joka kykenee PCM-toistoon 32 bitin syvyisenä ja 768 kilohertsin näytteentaajuudella sekä DSD256-tasoiseen toistoon. Kellon luvataan puolestaan yltävän kahden pikosekunnin eli sekunnin triljoonasosan tarkkuuteen. Signaali/kohinasuhteeksi ilmoitetaan yli 128 desibeliä, eli varsin mustaa taustaa pitäisi oleman luvassa.

my­tek.au­dio