Sveitsiläisen Zenecin valikoimista löytyy kutakuinkin kaikki tarpeet täyttävä Z-N965-mediasoitin autokäyttöön. Äänentoisto onnistuu suoratoistopalveluista sekä microSD- ja USB-muisteista Bluetoothin sekä FM- ja DAB+-radion lisäksi. Laite tukee myös videotoistoa.

Näytöllä on kokoa mukavat yhdeksän tuumaa, joten painikkeita ei tarvitse tihrustaa. Asennuspaikka on siitä huolimatta ainoastaan 1-DIN-kokoa, joten laite soveltuu myös vanhoihin autoihin, joissa on vielä perinteinen pienikokoinen soitin. Ennen ostopäätöstä kannattaa kuitenkin varmistaa, ettei näyttö peitä mitään olennaisia osia kuten hätävilkun painiketta tai turvatyynyä. Näyttöä pystyy kuitenkin säätämään yläsuunnassa ja myös kallistamaan.

Sormella sohimisen lisäksi soitinta voi ohjata Google Assistant -ja Apple Siri -puheohjauksilla. Soittimen mukana tulee lisäksi kaksi kaukosäädintä – yksinkertainen malli ja kattavampi versio. Tarjolla on lisäksi CAN/SWC-adapterisisääntulo monitoimiratin painikkeita varten. Soittimeen saa kytkettyä myös kolme peruutuskameraa, jotka tottelevat pakkisignaalia.

Tehoa laitteesta irtoaa 4 x 50 wattia. Tarjolla on myös esivahvistinlähdöt neljälle kanavalle ja kahdelle subbarikanavalle. Digitaalisen signaaliprosessorin ansiosta tarjolla on myös aikaviiveiden säätö, graafinen 10-alueinen taajuuskorjain, yli- ja alipäästöjakosuotimet sekä subwoofer-säätö, eli säätövaraa on varsin mukavasti.

Tuettuna on myös Android Auto ja Apple CarPlay, joiden ansiosta mobiililaitteen yhteensopivia sovelluksia pystyy käyttämään suoraan soittimen näytöltä. Handsfree-puhelut onnistuvat myös. Sitä kautta voi käyttää myös Google ja Applen karttanavigointia. Halutessaan lisämaksusta on saatavilla erityisesti matkailuautoille tarkoitettu navigointiohjelma myös itse soittimeen. Kolmen vuoden karttapäivitykset kattava versio maksaa 249 euroa ja seitsemän vuoden päivitykset kattava 399 euroa.

Soittimen suositushinta Suomessa on 999,9 euroa.

www.zenec.com

www.autostudio.fi