Japanilainen highend-valmistaja Rotel on julkistanut 60-vuotisjuhliensa kunniaksi lisää laitteita. Tällä kertaa vuorossa on Diamond Series -mallisto, joka avaa pelin kahdella mallilla: DT-6000 dac/cd-pyöritin ja integroitu RA-6000-vahvistin. Ne sijoittuvat valmistajan Michi-kärkimallien alapuolelle, mutta esimerkiksi piiristöön on otettu inspiraatiota Micheistä.

DT-6000:n ytimessä on kahdeksankanavainen ESS Sabre ES9028PRO -muunninpiiri. Tarjolla on myös balansoidut antosuotimet. Virtaa tarjotaan Rotelin valmistaman suojatun rengasmuuntajan välityksellä. Sen luvataan olevan vähäkohinainen. Cd-levyjä varten on kelkka, ja lisäksi muita digitaalisia formaatteja varten on koaksiaalinen ja optinen liitäntä sekä usb-sisääntulo. Laite tukee 32 bitin ja 384 kilohertsin pcm-toistoa ja usb:n kautta lisäksi mqa:ta ja dsd:tä.

RA-6000-vahvistimessa on runsaat sisääntuloliitännät: koaksiaalinen, optinen, rca, xlr, usb sekä tietokoneelle että Applen mobiililaitteille sekä phono-etuaste vinyylisoittimelle. Langaton toisto hoituu aptX HD -koodekilla ryyditetyllä Bluetoothilla. Vahvistimesta irtoaa tehoa 350 wattia neljän ohmin kuormalla. Muun muassa vahvistinpiirissä ja virtalähteessä on hyödynnetty Michi-osaamista.

Rotel Diamond Series -mallien viimeistelyvaihtoehtoina on musta ja hopeanharmaa. Myyntiin niiden luvataan saapuvan heinäkuussa. Hinnat ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa.

www.rotel.com

www.bwgroup.fi