Motorola tuo Suomessa myyntiin uuden version Razr-simpukkapuhelimestaan. Se näki päivänvalon Kiinassa elokuussa.

Razr 2022:ssa on edeltävään malliin verrattuna kookkaampi sisänäyttö. Se on nyt kooltaan 6,7 tuumaa, kun edeltävissä malleissa kokoa oli 6,2 tuumaa. Resoluutioltaan näyttö yltää FullHD+-tasoon, ja tekniikkana näyttöpaneelissa on käytetty AMOLEDia. Puhelimessa on 10-bittinen värintoisto, joka tarjoaa 1,07 miljardia värisävyä. Puhelin tukee HDR10+:ää ja 144 hertsin virkistystaajuutta.

Sisäpuolella näytön yläreunassa sijaitsevassa kamerassa on 32 megapikselin kenno. Kannessa on puolestaan kaksi kameraa, joista pääkamerassa on 50 megapikselin kenno, f/1,8-aukko ja optinen kuvanvakain. Sillä pystyy tallentamaan videokuvaa 8K-kuvaa 30 fps nopeudella. Kakkoskamera on puolestaan 120 asteen kuvakulmalla varustettu ultralaajakulma automaattitarkennuksella. Sen kenno on 13 megapikseliä ja varustettu f/2,2-aukolla. Kakkoskameralla onnistuu myös makrokuvaus.

Puhelimen voi edeltäjistään poiketen avata haluamaansa kulmaan. Käyttöliittymä mukautuu tilanteeseen Flex View -toiminnon ansiosta. Puhelin tukee Dolby Atmos -tilaääntä sekä valmistajan omaa Ready For -toimintoa, jonka ansiosta puhelimen voi liittää isompaan ruutuun ja saada käyttöön tietokonemainen käyttöliittymä.

Kannessa on myös kohtuullisen kokoinen 2,7 tuuman AMOLED-näyttö ilmoitusten ja viestien lukemiseen sekä kannen kameroilla kuvaamiseen. Sillä kuvatessa kameran resoluutio on kuitenkin rajoitettu pääkamerassa 9,4 megapikseliin ja ultralaajakulmalla 9,7 megapikseliin.

Järjestelmäpiirinä on nyt Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, joka edustaa piirivalmistajan lippulaivasarjaa. Edeltävissä malleissa oli toiseksi järeintä kastia edustavan 7-sarjan piirit. Puhelimessa on 8 gigatavun RAM-muisti (LPDDR5) ja 256 gigatavun tallennusmuisti (UFS 3.1)

Akku on kapasiteetiltaan 3 500 milliampeerituntia, mikä on neljänneksen enemmän kuin edeltävässä versiossa. Pikalataus hoituu 30 watin teholla. Lataaminen hoituu USB-C-liitännän avulla. Tarjolla on Nano-SIM-korttipaikka sekä eSIM. Puhelin tukee 5G-mobiiliyhteyksiä.

Alkuun puhelimessa on toiseksi viimeisin Android 12 -käyttöjärjestelmä. Motorolan lupauksen mukaan puhelimelle on luvassa käyttöjärjestelmäpäivitykset kahteen seuraavaan versioon sekä tietoturvapäivitykset kolmeksi vuodeksi.

Hintaa puhelimella on 1 149 euroa. Ennakkomyynti on nyt käynnissä, ja toimitukset alkavat Suomessa 11. marraskuuta. Värivaihehtoja on vain yksi, eli mattamusta.

motorola.fi