Brittiläinen hifilegenda Mission esitellyt ensimmäisen vahvistimensa sitten vuoden 1983. Aikaa viimeisimmästä Missionin stereovahvistimesta on siis kulunut lähes 40 vuotta. Aivan tyhjästä yhtiö ei kuitenkaan joutunut aloittamaan uudelleen, sillä se on valmistanut vahvistimia Cyrus-merkillä.

Alkuperäisen Mission 778:n ideana oli tarjota asiallista viimeistelyä, yksinkertaista hallittavuutta ja runsaasti liitäntöjä edulliseen hintaan. Nyt julkistetun Mission 778X:n idea on sama, mutta mukana on nyt myös digitaalisia ja langattomia mahdollisuuksia.

Sisääntuloliitäntöinä on kaksi linjatasoista rca-sisääntuloa, mm-phono-liitäntä vinyylin ystäville, asynkroninen usb-b, yksi koaksiaalinen ja kaksi optista. Lähdöt ovat kaiutinterminaalien ohella optisena ja koaksiaalisena. Pre-out-lähtöliitännän ansiosta laitetta voi käyttää myös erillisen päätevahvistimen kanssa. Langaton toisto hoituu Bluetooth-yhteyden välityksellä. Se tukee aptX- ja AAC-koodekkeja.

Etupaneelissa on kaksi valintapyörää, joista toisella valitaan sisääntulo ja toisella säädetään äänenvoimakkuutta. Niiden ympärillä on ilmaisinledit. Lisäksi löytyy virtapainike, infrapuna-anturi ja 6,3 millimetrin kuulokeliitäntä.

Sisuksissa puolestaan on ES9018K2M-piiri muuntamassa digisignaalin analogiseksi. Se yltää 32 bitin syvyyteen ja 384 kilohertsin näytteenottotaajuuteen sekä 11,2 megahertsin dsd-toistoon. Dynaamisen alueen luvataan olevan laaja ja särön vähäistä.

Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole tiedossa. Viimeistelyvaihtoehdot ovat klassiset musta ja hopeanharmaa.

mission.co.uk

audelec.fi