Samsung-puhelimilla on nyt entistä helpompi yhdistää uusia kodin älylaitteita. Yhteistä Matter-standardia tukeva toiminto ilmestyi Galaxy-älypuhelimiin.

Samsungin älypuhelimilla on jo pitkään voinut helposti parittaa lähellä olevia, korealaisyhtiön itse valmistamia Bluetooth-laitteita yhdellä kosketuksella. Nearby Device Scanning -sovellus on automaattisesti ilmoittanut esimerkiksi Galaxy Buds -kuulokkeista, ja yksi napautus on riittänyt yhteyden muodostamiseen.

Vastedes yhtä helppo yhdistäminen toimii myös Matter-standardia tukevien älylaitteiden kanssa, kiitos uuden Matter Easy Pair -toiminnon. Yhteistä standardia hyödyntävät, älykkäät kodinkoneet ja muut laitteet näkyvät tutussa yhteysvalikossa Galaxy-laitteiden tavoin.


Matter on Samsungin, Googlen, Applen ja kymmenien muiden teknologiayhtiöiden yhteishanke, jonka päämääränä on helpottaa älykodin rakentamista mahdollistamalla kaikkien laitteiden yhteinen hallinta valmistajasta riippumatta.

Matter-standardi julkaistiin virallisesti marraskuussa 2022, ja markkinoille on jo lähikuukausina luvassa runsaasti sitä tukevia älylaitteita. Monet yhtiön ovat niin ikään jo ehtineet julkaista tuen uudelle menetelmälle.

Asiasta uutisoivan SamMobilen mukaan Samsungin uusi Matter-pikaparitus näyttäisi toimivan hyvin samalla tavalla kuin Googlen vastaava toiminto. Matter- ja Galaxy-laitteiden väliseen yhdistämiseen käytetään ”GMS-palveluita”, millä viitattaneen Google Mobile Services -kokonaisuuteen.

Samsungin Matter Easy Pair -toiminto on nyt julkaistu Galaxy-älypuhelinten Nearby Device Scanning -sovellukseen.

samsung.com