Rotel on esitellyt uuden sukupolven highend-luokan Michi-vahvistimistaan. Päivitettyjä malleja ovat integroidut vahvistimet Michi X3 Series 2 ja Michi X5 Series 2 sekä Michi P5 Series 2 -esivahvistin.

Kaikissa kolmessa on nyt kahdeksankanavainen ESS SABRE ES9028PRO -da-muunnin, joka yltää 32 bitin syvyyteen ja 768 kilohertsin näytteenottotaajuuteen. Muitakin muutoksia on tehty, sillä jokaisessa uudessa laitteessa on vähintään 90 päivitettyä komponenttia.

Virtalähteet ja äänipiirit on suunniteltu uudelleen. Toiston luvataan olevan tarkempaa ja yksityiskohtaisempaa ja äänikuvan mukaansatempaavampi. Signaaliteitä on optimoitu, ja piiristön luvataan olevan vähäkohinaisempaa ja säröttömämpää.

Michi X3 Series 2:n tehoksi valmistaja ilmoittaa 350 wattia neljän ohmin kuormalla ab-luokassa. Mukana on analogiset sisääntuloliitännät mm-vinyylituloa unohtamatta, digitulot löytyy optisena ja koaksiaalisena, ja tarjolla on myös pcm-, dsd- ja mqa-toistoa tukeva usb-liitäntä. Balansoidut sisääntulotkin ovat xlr-liitännöillä. Langaton toisto onnistuu aptX HD:ta tukevalla bluetoothilla.

Michi X5 Series 2 on järeämpi, sillä se tarjoaa 600 watin tehon neljän ohmin kuormaan. Virransaannista huolehtii kaksi vähäkohinaista rengasmuuntajaa. Sisääntulovaihtoehdot ovat muuten samat kuin X3:ssa, mutta lisäksi mukana on mc-phonoliitäntä vinyylisoittimelle. Uusittuja komponentteja on 95 kappaletta X3:n 90:n sijaan.

Michi P5 Series 2 -esivahvistimessa on kaikkein eniten päivitettyjä komponentteja eli 125 kappaletta. Kaksi rengasmuuntajaa eristää digitaalisen ja analogisen puolen virtalähteet, minkä luvataan vähentävän kohinaa ja säröytymistä. P5 Series 2:ssa on samat sisääntuloliitännät kuin X5 Series 2:ssa.

Hinnat ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa.

rotel.com

bwgroup.fi