Vuosia kestäneiden huhujen jälkeen Google on vihdoin esitellyt Google I/O 2023 -tapahtumassa Pixel Foldin; ensimmäisen taittuvan puhelimensa. Samsungin taittuvan lippulaivan tavoin Pixel Fold on kirjatyylinen taittuva puhelin, jonka etupuolella on tavallinen älypuhelimen kaltainen näyttö ja sisäpuolella tabletin kaltainen näyttö. Vaikka Google ilmoitti Pixel Foldista jo Google I/O 2023 -tapahtumassa (ja vihjaili siitä Twitterissä etukäteen), Google Pixel Fold puhelinta aletaan toimittamaan vasta 27. kesäkuuta.

Pixel Foldin voi tosin jo ennakkotilata Google Storesta 1 899 euron hintaan. Ennakkotilatessa kaupan päälle saa Google Pixel Watch -älykellon. Puhelin on saatavilla tummana (obsidian) ja vaaleana (porcelain). Pixel Fold tulee saataville muita Pixeleitä rajatummin, sillä Yhdysvaltojen ohella muut markkinat ovat aluksi vain Iso-Britannia, Saksa ja Japani. Nähtäväksi jää, tuovatko jotkut jälleenmyyjät Pixel Foldin myyntiin aikanaan Suomessa.

Molemmat näytöt tarjoavat FHD+ resoluution 120 Hz:n virkistystaajuudella, mutta ulkonäyttö on hieman kirkkaampi, sillä HDR-toiminnolla sen kirkkaus on 1200 nittiä ja huippukirkkaudella 1550 nitin kirkkaus. Pixel Foldin sisäpuolelta auki taittuvan AMOLED-näytön koko on noin 7,6 tuumaa ja tarkkuus 2208×1840 pikseliä 6:5-kuvasuhteellla. Osana näyttörakennetta on kerros ultraohutta lasia.

Sarana on valmistettu moniseosteisesta teräsrakenteesta ja se taittuu 180°. Tämän pitäisi mahdollistaa Pixel Foldin käyttäminen erilaisissa “Tabletop mode” -asennoissa (tai Flex Mode, kuten Samsung sitä kutsuu), eli sitä voi käyttää puoliksi taitettuna, mikä voi olla kätevää videoiden katseluun tai pidempien tekstien kirjoittamiseen.

Puhelin on hintava, mutta tarjoaa huippuluokan laitteiston. Puhelimesta löytyy Google Tensor G2 -sirun, 12GB RAM-muistia ja jopa 512GB tallennustilaa. 4 821 milliampeeritunnin akku tukee 30 watin pikalatausta. Lisäksi tuettuna on langaton lataus. Pixel Foldin kamerat ovat erittäin laadukkaat.

  • 48 megapikselin pääkamera 82 asteen kuvakulmalla, 1/2″-koon kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla ja f/1,7-aukolla
  • 10,8 megapikselin ultralaajakulmakamera 121,1 asteen kuvakulmalla, 1/3-koon kennolla, 1,25 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
  • 10,8 megapikselin 5x optisen zoomin telekamera 21,9 asteen kuvakulmalla 1/3,1″-koon kennolla 1,22 mikronin pikselikoolla ja f/3,05-aukolla
  • Ulkopuolella 9,5 megapikselin automaattitarkenteinen kamera 84 asteen kuvakulmalla, 1,22 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
  • Sisäpuolella 8 megapikselin kiinteätarkenteinen kamera 84 asteen kuvakulmalla, 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,0-aukolla

Pixel Fold on myös erittäin kestävä ja sen taittomekanismi on suunniteltu kestämään pitkäaikaista käyttöä. IPX8-luokitus suojaa sitä vedeltä. Lisäksi puhelimessa on useita käyttöjärjestelmän ominaisuuksia, kuten Tabletop-tila, jossa puhelimen voi taittaa puoliksi ja käyttää sitä kuten kannettavaa tietokonetta. Taittuvanäyttöisten älypuhelinten joukossa Pixel Fold on suhteellisen kompakti, mutta painoa sillä on runsaasti, jopa 283 grammaa. Pixel Foldin mitat ovat 139,7 x 79,5 x 12,1 millimetriä suljettuna ja 139,7 x 158,7 x 5,8 millimetriä auki taitettuna.