Netflix ottaa käyttöön uuden toiminnon, joka muuntaa kuvataajuutta Netflix-sovelluksessa. Ongelma kuvataajuuden kanssa syntyy, kun katsottavan sisällön kuvataajuus ei ole yhteensopiva televisiosi päivitystaajuuden kanssa.

Yleisin kuvataajuus Netflixissä on 23,97 kuvaa sekunnissa (tai pyöristettynä 24 kuvaa sekunnissa). Televisiot PAL-alueilla, kuten Iso-Britanniassa, päivittyvät 50 kertaa sekunnissa. Koska nämä luvut eivät ole jaollisia toisillaan, tarvitaan muunnosprosessi, jossa lisätään kaksi ylimääräistä kuvaa päivitystaajuuden täsmäämiseksi. Tämä muutosprosessi aiheuttaa nykimistä kuvassa. Aiemmin käytössä olleet ratkaisut vaativat modernia laitteistoa ja aiheuttivat tyhjiä kuvia kuvataajuuden vaihtuessa.

Netflixin uusi toiminto käsittelee tätä ongelmaa muuntamalla kuvataajuutta kolmen sekunnin jaksoissa sen sijaan, että se tapahtuisi sekunnin välein. Tällä tavalla ylimääräiset kuvat jakautuvat tasaisemmin, mikä vähentää nykimisen havaittavuutta. Vaikka nykimistä ei poisteta kokonaan, Netflixin mukaan se tulee olemaan huomattavasti vähemmän häiritsevää.

Tärkeä etu tässä toiminnossa on, että se toimii Netflix-sovelluksessa itsessään, eikä se vaadi HDMI 2.1 -ominaisuuksia tukevia laitteita. Tämä uusi kuvataajuuden muunnostekniikka mahdollistaa sulavamman liikkeen monille laitteille, joissa ei ole edistyneitä kuvataajuuden täsmäämistä tukevia ominaisuuksia.

Netflix ilmoittaa, että teknologia on jo käytettävissä, mutta laitteiden päivityksiä ei ole vielä havaittu.