Johtava neurohakkerointiyritys Neurable, esitteli mullistavan kehityksen biohakkerointiteknologiassa. Yhtiö esitteli aivoja aistivia kuulokkeitaan, jotka voivat parantaa ihmisen tuottavuutta ja mielenterveyttä seuraamalla aivojen signaaleja ja hälyttämällä käyttäjälle, kun väsymys on kohonnut ja tauko on tarpeen. Kuulokkeet julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Neurable tekee yhteistyötä suuren kuulokemerkkibrändin kanssa teknologiansa integroimiseksi.

Biohakkerointi, termi joka kattaa erilaiset tekniikat ihmisen biologian tehostamiseksi, on viime vuosina saanut suosiota. Biohakkeroinnin esimerkkejä ovat yksinkertaiset käytännöt kuten kofeiinin nauttiminen energian lisäämiseksi tai esimerkiksi älykellon käyttö terveysindikaattoreiden, kuten sykkeen ja unen seuraamiseen.

Biohakkeroinnin eturintamassa on “neurohakkerointi”, joka keskittyy aivojen toiminnan tehostamiseen ja juuri tähän luokkaan aivoja aistivat kuulokkeet kuuluvat. Neurablen toimitusjohtaja tohtori Ramses Alcaide kertoi, että kuulokkeet käyttävät hopeisia nauhoja, jotka toimivat elektrodeina ja huomaamattomasti tallentavat aivojen toimintaa korvan alueella. Tekoälyä hyödyntäen Neurable vahvistaa näitä aivosignaaleja ja kohdistaa ne etuotsalohkoon, joka liittyy keskittymiskykyyn. Tämä teknologia mahdollistaa käyttäjille heidän keskittymistasojensa visualisoinnin ja mielentilan sekä väsymyksen havaitsemisen.

Kuulokkeet muistuttavat hienovaraisesti tauon pitämisestä soittamalla äänen käyttäjän korviin. Tohtori Alcaide korosti, että järjestelmä tarjoaa joustavuutta, antaen yksilöille mahdollisuuden valita, haluavatko he noudattaa kehotusta työtehtäviensä ja tilanteidensa perusteella. Neurablen keräämät tiedot osoittavat, että oikein ajoitettu viiden minuutin tauko voi merkittävästi parantaa keskittymiskykyä seuraavien neljän tunnin aikana. Tämä ominaisuus on erityisen merkityksellinen ohjelmointiin liittyvissä ammateissa, joissa kognitiivinen väsymys heikentää suorituskykyä päivän myöhemmässä vaiheessa.

Neurablen aivoja aistivat kuulokkeet kuuluvat ei-häiritsevien aivotietokoneiden liitäntöjen (BCI) luokkaan, jotka helpottavat suoraa kommunikointia aivojen toiminnan ja tietokoneen tai laitteen välillä. Toisin kuin kirurgisesti istutetut BCI:t, jotka ovat tehokkaampia, mutta pääasiassa lääketieteellisiin tarkoituksiin käytettyjä, Neurablen ei-häiritsevä tekniikka perustuu tekoälyyn ja koneoppimiseen riittävän aivosignaalien vahvistamiseen ja erilaisten käyttötapojen avaamiseen. Esimerkiksi kuulokkeet voivat tällä hetkellä hallita musiikin toistoa ja seurata kognitiivista terveyttä.

On myös herännyt huolta aivotietojen mahdollisesta väärinkäytöstä. Tohtori Alcaide korosti, että eurooppalaiset yritykset kohtaavat haasteita tiukkojen sääntöjen vuoksi verrattuna muihin alueisiin vaikeuttaen kilpailemista. Hän kuitenkin varoitti ennenaikaisesta ja liiallisesta sääntelystä. Tohtori Alcaiden mukaan viranomaisten tulisi antaa teknologian edetä ennen tiukkojen sääntöjen asettamista.

Neurablen teknologian integroiminen merkittävän kuulokemerkkibrändin tuotteisiin merkitsee suurta askelta kohti aivoja aistivien kuulokkeiden saamista yleisön saataville. Tohtori Alcaide ei paljastanut brändin nimeä, mutta kuvasi sitä Apple Watchin vastineeksi kuulokemarkkinoilla, mikä mahdollistaa käyttäjille heidän kognitiivisen terveytensä seurannan.

Neurablen aivoja aistivilla kuulokkeilla on potentiaalia mullistaa tapa, jolla ihmiset seuraavat keskittymistään ja terveysindikaattoreita. Tarjoamalla reaaliaikaisia ​​tietoja keskittymistasoista ja mielentilan väsymyksestä käyttäjät voivat optimoida tuottavuuttaan samalla kun vähentävät stressiä.

neurable.com