Huawei on laajentanut terveys- ja liikuntateknologian tutkimustaan perustamalla maailmanluokan Health Lab -laboratorion Helsinkiin, Suomeen. Laboratorio on lähes 1 000 neliömetrin kokoinen ja varustettu yli 20 eri lajin huippuluokan urheiluvälineillä. Tämä mahdollistaa urheilu- ja kuntoilualgoritmien teknologisen tutkimuksen, syötteiden havaitsemisen ja varmentamisen sekä alan tutkimus- ja kehitystyön standardien kehittämisen. Huawei on sitoutunut vastaamaan terveys- ja liikuntamarkkinoiden kasvavaan kysyntään kehittämällä terveydenseuranta-algoritmeja puettavan teknologiansa avulla. Tähän tavoitteeseen pääsemiseksi Huawei on perustanut kolme Health Lab -laboratoriota ympäri maailmaa.

Tutkimus kertoo, että suuri osa eurooppalaisista haluaa parantaa terveyteen liittyviä elämäntapojaan, mutta vain puolet on tyytyväisiä fyysiseen kuntoonsa. Tämän vuoksi Huawei jatkaa investointejaan urheilu- ja terveysalan tutkimukseen ja tuotekehitykseen vastatakseen kasvavaan kuluttajakysyntään.

Helsingin Health Labissa työskentelee monitieteinen tutkimustiimi, johon kuuluu kuusi tohtoria ja 20 asiantuntijaa seitsemästä EU-maasta ja viideltä tutkimusalueelta. Tämä varmistaa, että urheilu- ja terveystutkimuksen kaikki osa-alueet täyttävät maailmanlaajuiset standardit. Laboratoriossa on rakennettu viisi suurta testialuetta, jotka kattavat yli 20 eri lajia ja seuraavat yli 200 fysiologista ja biomekaanista indikaattoria. Näillä alueilla voidaan simuloida todellisia urheilutilanteita ja mitata suorituskykyä edistyksellisellä laitteistolla ja Huawein uusimmalla puettavalla teknologialla.

Helsingin Health Labilla käytetään muiden laitteiden lisäksi myös Huawein Watch GT 4 -älykelloja terveyden ja kuntoilun seurantaan. Kello pystyy mittaamaan käyttäjien juoksukuntoa, tallentamaan ja analysoimaan harjoittelutietoja sekä tarjoamaan henkilökohtaisia harjoitusehdotuksia ja suunnitelmia. Huawei tekee yhteistyötä eurooppalaisten terveysorganisaatioiden ja tutkimusryhmien kanssa edistääkseen terveys- ja urheilututkimusta. Yhtiö osallistuu myös IHI-ohjelmaan, joka yhdistää lääke- ja teknologia-alat Euroopan unionissa. Tavoitteena on kehittää puettavilla laitteilla kroonisten sydän- ja verisuonitautien havaitsemispalveluita.

consumer.huawei.com