Q Acoustics on laajentanut tuotevalikoimaansa uudella M40-aktiivikaiuttimella, joka on suunniteltu tarjoamaan langatonta äänenlaatua kompaktissa lattiakaiutinmuodossa. M40 on osa yrityksen uutta aktiivikaiutinlinjaa, johon kuuluu myös pienempi M20-malli. Molemmat mallit ovat 2-tiekaiuttimia, jotka on varustettu samalla käyttöliittymällä, mutta M40 erottuu kooltaan; se on 710 mm korkea, 250 mm leveä ja 296 mm syvä.

Teknisten ominaisuuksien puolesta M40 on varustettu kahdella 125 mm:n bassoäänisellä, jotka hyödyntävät C3 (Continous Curve Cone) -kartiotekniikkaa. Tämä teknologia on suunniteltu vähentämään säröä ja parantamaan kaiuttimen säteilyominaisuuksia. Lisäksi bassorefleksikotelon pohjaan integroitu Helmholtz-resonaattori auttaa vähentämään seisovia aaltoja kotelon sisällä, parantaen äänenlaatua. Korkeammat taajuudet (>2500 Hz) toistaa eristetty 22 mm:n diskanttielementti.

M40 sisältää kaiken tarvittavan elektroniikan ja liitännät. Se on varustettu Bluetooth-yhteydellä (AptX/AptX HD/AptX Low Latency), usb-b- ja Toslink-optisella liitännällä sekä rca-linjatulolla, 3,5 mm:n plugitulolla ja rca-subwoofer-lähdöllä. Kaiuttimen kytkimillä voidaan valita vasen tai oikea kanava sekä säätää äänen sovitus huoneeseen (vapaa, seinän lähellä tai nurkassa).

Kaiutinkotelo on valmistettu mdf-levystä ja vahvistettu patentoidulla P2P (Point-to-Point) -jäykistystekniikalla, joka tehostaa kotelon rakennetta resonanssipisteissä. D-luokan vahvistin tuottaa tehoa 2 x 50 W rms (4 ohmiin) < 0,7 % kokonaissäröllä, ja kaiuttimen taajuusvasteeksi ilmoitetaan 38 Hz – 22 kHz (-6 dB). M40 on hinnoiteltu noin 900 euroon pari, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka etsivät laadukasta ja monipuolista äänentoistoa langattomassa muodossa. www.qacoustics.co.uk