Estelon on julkaissut uuden X Diamond Signature Edition -kaiuttimen, joka on rajoitetun erän laajennus yhtiön X Diamond Mk II -mallistoon. Tämä passiivinen 3-tiebassorefleksikaiutin on varustettu useilla teknisillä parannuksilla ja hienostuneella ulkomuodolla. Kaiuttimessa käytetään Accutonin komponentteja, mukaan lukien 280 mm bassoäänisellä keraamisesta sandwich-kartiosta, 173 mm basso-keskiäänisellä keraamisella kartiolla ja 25 mm käänteisellä timanttidomella.

Tekniset parannukset sisältävät muun muassa uudet liittimet, jotka on valmistettu polyamidista eliminoimaan metallista metalliin -kontaktit ja parantamaan äänenlaatua. Sisäinen kaapelointi on päivitetty käyttämään Kubala Sosna -yhtiön OptimiZ-tekniikkaa. Kaiuttimen jakosuodin sisältää nyt Mundorf Ultra -vastukset korkea- ja keskitaajuuksille sekä hartsikäsiteltyjä keloja bassotaajuuksille. Lisäksi, alustana käytetään Stillpoint Ultra SS V2 -eristysjalkoja.

Ulkoisesti X Diamond Signature Edition erottuu ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla yksityiskohdilla ja mustalla helmiäiskiillolla viimeistellyllä marmoripohjaisella komposiittikotelolla. Jokaisen kaiuttimen liitäntäpaneeliin on lisätty suunnittelija Alfred Vassilkovin allekirjoitus.

Kaiuttimen taajuusvaste on 22 Hz – 60 kHz ja nimellisimpedanssi 6 ohmia, minimissään 3,2 ohmia 22 Hz taajuudella. Herkkyys on 87 dB per 2,83 V.

Maailmanlaajuisesti tuotanto rajoittuu vain 20 pariin, ja kaiuttimen suositushinta on 98 000 euroa. Värivalinnat alla olevassa kuvassa.

estelon.com