Ruotsalainen QLN on tuonut markkinoille uuden lippulaivamallinsa Reference 9:n. Kaiutin on kolmitiekaiutin ja erottuu huolellisesti valittujen korkealaatuisten komponenttiensa ansiosta.

Reference 9 sisältää kehittyneen 25 mm tekstiilidomella varustetun AirCirc-magneettisysteemin, joka yhdessä 7 tuuman Kevlar-kartiolla toteutetun keskiäänielementin ja 9 tuuman bassoäänielementin kanssa tarjoaa erinomaista äänenlaatua. Bassoäänielementissä on uudenaikainen hiilikuitupäällystetty kerroskartio sekä tuore puhekela ja magneetti. Näiden komponenttien ansiosta ääni säilyy puhtaana ja tarkkana koko kuuntelualueella.

Kaiuttimen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota äänentoiston ajoitukseen ja vaiheiden tarkkuuteen. Etulevyn kallistus ja kotelon pyramidimainen yläosa minimoivat äänen häiriötekijät, kuten diffraktiot ja seisovat aallot. Kotelon rakenne on vankka, 40 mm paksuisten seinämien ja QLN:n innovatiivisen Qboard-monikerrostekniikan ansiosta, joka lisää rakenteen jäykkyyttä. Lisäksi molemmissa päissä olevat trumpetinmuotoiset refleksiportit tehostavat äänen ulostuloa.

Keskiäänen ja diskantin välillä käytetään ensimmäisen asteen 6 dB per oktaavi jakosuodinta, joka sisältää laadukkaita kuparikalvokondensaattoreita ja tarkkoja metallikalvovastuksia. Nämä yksityiskohdat varmistavat, että äänen siirtyminen eri taajuusalueiden välillä on saumatonta.

Kaiuttimen tekniset tiedot: herkkyys 91 dB SPL 2,83V 1m / 100-10kHz, alarajataajuus on -3 dB / 25 Hz ja impedanssi 4 ohmia. Hintalappu on noin 40 000 euroon, mikä kuvastaa kaiuttimen tarjoamaa huippuluokan äänenlaatua ja suunnittelun tarkkuutta.

qln.se