Kuka muistaa vielä vuonna 2007 esitellyt Bowers & Wilkins Zeppelinin? Kyseessä oli iPod-mediasoittimen kaveriksi tarkoitettu äänentoistojärjestelmä. Nyt brittivalmistaja on esitellyt uuden Zeppelinin, joka puolestaan on suunniteltu striimaukseen.

Mukaan on tullut älytoimintoja, ja valmistaja lupaa sen myös kuulostavan edeltäjäänsä paremmalta. Kaiuttimet ovat erikseen koteloidut. Oikean ja vasemman kaiutinelementin ohella mukana on subbari. Hallinta onnistuu Alexa-puheavustajalla tai takaosan painikkeilla.

Valikoima suoratoistopalveluja on saatavilla Bowers & Wilkins Music -sovelluksesta – esimerkiksi Deezer, Tidal, Soundcloud, Qobuz, TuneIn ja Last.fm. Spotifyyn pysyy yhdistämään suoraan Spotify Connectilla. Muita langattomia toistotapoja ovat Bluetooth aptX Adaptive -tuella ja AirPlay 2.

Vuoden 2022 alussa luvataan monihuone-tukea käyttöjärjestelmäpäivityksen kautta. Silloin Zeppelin muuttuu yhteensopivaksi muiden Zeppelin-kaiuttimien sekä langattomien Formation-kaiuttimien kanssa.

Myynti alkaa tänään 799 euron suositushinnalla. Värivaihtoehtoina on keskiyön harmaa ja helmiäisharmaa. Tunnelmaa luo kaiuttimen sisäänrakennettu valaistus, jonka pystyy himmentämään.

www.bowerswilkins.com

www.bwgroup.fi