Yamahan MusicCast on monihuonejärjestelmä, joka tuli markkinoille vuonna 2015. Sen avulla voi esimerkiksi kuunnella samaa musiikkia eri huoneissa olevista kaiuttimista. Eri huoneisiin voi myös valita eri musiikin.

Järjestelmän sydän on ilmainen mobiilisovellus MusicCast Controller, joka on ladattavissa iOS- ja Android-mobiililaitteisiin. Sovelluksen kautta pystyy kuuntelemaan mediaa mobiililaitteista ja usb-kovalevyltä sekä hallitsemaan nas-mediaserveriä. Laitteen firmwaren voi myös päivittää mobiilisovelluksen avulla.

MusicCast Controllerin avulla pystyy muokkaamaan äänen sävysäätöjä ja asetuksia. Laitteita voi ryhmitellä huoneiksi, ja säätää niiden asetuksia erikseen. Sovellusta päivittämällä on mahdollisuus saada laitteeseen jälkikäteenkin uusia ominaisuuksia, kuten suoratoistopalveluita.

Sovelluksen suoratoistopalveluista Suomessa pystyy käyttämään Spotifyä ja Napsteria. Esivalinnaksi pystyy tallentamaan 40 albumia tai kappaletta. Internet-radion asemat voi myös tallentaa kirjanmerkkeihin.

Useita MusicCast-yhteensopivia laitteita pystyy järjestelemään huoneiksi ja näin rakentamaan monihuonejärjestelmän. Huoneiden asetuksia pystyy säätämään erikseen. Järjestelmään sopivista Yamahan laitteista on tällä hetkellä tarjolla esimerkiksi vastaanottimia, vahvistimia, langattomia kaiuttimia ja soundbareja. Niitä on eri vaatimustasoille. Esimerkiksi olohuoneeseen voi hankkia hifi-laitteiston ja keittiöön vaatimattomamman aktiivikaiuttimen, mutta molemmissa soi sama musiikki.

Valmistajan video kertoo aiheesta enemmän (juttu jatkuu videon alla):

Mobiilisovelluksesta verkkoselaimeen aukeavat lisäasetukset sisältävät runsaasti säätöjä. Äänen lisäasetuksissa on erilaisia tehosteita sekä kolmialueinen taajuuskorjain. Jokaisen sisääntulon, mukaan lukien eri suoratoistopalveluiden, äänenvoimakkuuden pystyy säätämään erikseen. Myös verkkoyhteyden, bluetoothin ja airplayn asetuksia pystyy muokkaamaan.

Laitetta voi hallita mobiilisovelluksen lisäksi myös verkkoselaimen kautta Bonjour-ohjelmalla. Verkkoselaimen avulla voi valita soitettavan musiikin ja niin ikään säätää laitetta monipuolisesti. Vahvistimen oman firmwaren pystyy päivittämään sekä verkkoselaimen että mobiilisovelluksen avulla.

Eksoottisin ominaisuus on, että Yamahan Disklavier ENSPIRE -flyygelin voi kytkeä soimaan monihuonejärjestelmän kautta. Näin pianonsoitto soi koko talossa. Katso vaikka!