Moottoroituja longboardeja on näkynyt katukuvassa jo jonkin aikaa. Usein kulkupelin alta paistaa maavaraa madaltava kookas moottori, ja rennon lautailijan kädessä vilkkuu paksu kauko-ohjain.

Inboardin uusi M1-sähkölongboard on kilpailijoitaan edellä useammassakin suhteessa. Päällimmäisenä erottuu laitteen voimansiirto: moottori ei ole enää hihnan päässä, vaan se on integroitu suoraan pyörän rakenteeseen.

Toinen merkittävä parannus on laitteen litteä akku, jonka voi vaihtaa matkan päällä. Tämä lisää huomattavasti laudan matkapotentiaalia, joka on yhdellä latauksella maksimissaan noin 16 kilometriä.

Myös laudan pienikokoinen kauko-ohjain on designiltaan virtaviivainen. Laudan ja ohjaimen yhteydenpito tapahtuu Bluetoothin välityksellä.

Huippunopeutensa M1 saavuttaa noin 38kmh vauhdissa. Liikenneturvallisuutta silmällä pitäen kulkuneuvoon on asennettu led valot sekä eteen että taakse.

Kickstarterissa alkunsa saanut M1 tulee kuluttajien saataville kolmen kuukauden päästä. Laudan hinta on 1399 dollaria, ja valmistajan kotisivujen kautta sitä saa tilattua myös Suomeen.