Apple TV sai eilen odotetusti päivityksensä. Uutuuden nimi on Apple TV 4K. Vaikka 4K-tarkkuutta olisi kaivattu jo edelliseen, vuonna 2015 ilmestyneeseen versioon, niin uusilla ominaisuuksillaan laite panee edeltäjäänsä paremmin kampoihin kilpailijoilleen.

Tarkkuuden lisäksi laite tukee rikkaampaa HDR-värintoistoa HDR10- ja Dolby Vision -muodossa. Rikkain television tukema väriskaala valikoituu laitteessa automaattisesti. Laitetta voi käyttää ja sisältöä voi hakea Siri-puheohjauksen avulla.

Uuden kolmiytimisen A10X Fusion -järjestelmäpiirin luvataan olevan edeltäjäänsä tuplasti nopeampi elokuvien toistossa ja nelinkertainen pelien ja sovellusten suorittamisessa. Tallennustilavaihtoehdot ovat säilyneet ennallaan eli 32 ja 64 gigatavussa.

Luvassa on rutkasti 4K-tarkkuuksista sisältöä iTunesiin, esimerkiksi Applen yhteistyökumppaneina olevien Hollywood-studioiden toimesta. Se maksaa saman verran kuin HD-sisältökin. Aikaisempien Apple TV -käyttäjien iloksi jo ostetut HD-laatuiset elokuvat päivittyvät 4K-laatuun maksutta.

Tulossa on myöhemmin AirPlay 2 -tuki, jonka avulla on mahdollista ohjata myös kaiuttimia tai muita kodin laitteita.

Hintaa uutuudella on halvimmillaan 199 euroa 32 gigatavun tallennustilalla. 64 gigatavuinen versio maksaa 219 euroa. Mukana tulee Siri Remote -kaukosäädin. Julkaisu tapahtuu 22.9.

www.apple.fi