Kerroimme pari päivää sitten uudesta Polaroid-pikakamerasta. 80-vuotias kameraveteraani jatkaa uutuuksien tykittämistä. Nyt ilmestyy nostalgisempi ja perinteisempi pikakamera. Polaroid-filmejä ja myös yhden pikakameran valmistanut Impossible Project piti Polaroidin henkeä yllä sillä välin, kun alkuperäisfilmiä ja kameroita ei valmistettu. Toukokuussa Impossiblen enemmistöosakas hankki Polaroidin tuotemerkin ja nyt yhtiö tunnetaan nimellä Polaroid Originals.

Perinteikkäältä Polaroid-kameralta näyttävä OneStep 2 räpsäisee kuvan tuttuun tapaan etuseinämän punaisesta napista. Tuttua on myös sisäänrakennettu salama ja valotuksenkorjaussäädin. Kamera sisältää alkuperäisestä poiketen oman ladattavan akun.

Polaroid Originalsilta on tulossa paitsi OneStep 2 -kamera myös uusi filmi. Sitä saa värillisenä ja mustavalkoisena kahdeksan kuvan kaseteissa. Sitä voi ostaa Impossiblen omaan I-1-kameraan ja OneStep 2 -uutuuteen. Toinen versio taas sopii SX-70-, 600- ja Spetra -perinnemalleihin ja ne sisältävät pariston.

Kamera on ennakkotilattavissa. Valmistajan sivuilla kerrotaan hinnaksi 119,99 € ja ilmestymisajaksi lokakuun 16. Värivaihtoehtoina ovat valkoinen ja grafiitinharmaa.

www.polaroidoriginals.com