Soundbareillaan mainetta niittänyt Q Acoustics on julkistanut ensimmäisen soundbasensa. Soundbaset ovat soundbarien tyyppisiä tv-äänen parantimia, joissa on kuitenkin suuremman kotelotilavuutensa vuoksi mahdollisuuksia jämäkämpään toistoon.

Kotelo on mdf-levyä, leveydeltään 55 cm, korkeudeltaan 9,3 cm ja syvyydeltään 34 cm. Sen pohjassa on alaspäin suunnattu subwoofer ja muina elementteinä kaksi keskiääni/diskanttia, joiden äänen luvataan heijastuvan 180 asteen alueelle. Sisäänrakennetun vahvistimen teho on 2 x 40 wattia. M2 asennetaan television alle. Kaiuttimen luvataan kantavan 25 kg painon, mikä riittänee useimmille.

Sisääntuloliitäntöinä on optinen, rca phono, miniplugi ja arc-yhteensopiva hdmi. Usb-liitäntä löytyy myös, mutta se on vain huoltokäyttöön. M2 sisältää myös aptX-koodekilla ja nfc-toiminnolla varustetun Bluetooth-liitännän. Hdmi cec:n ansiosta kaiutin tottelee television omaa kaukosäädintä. Taajuuskorjaimessa on kolme valittavaa vaihtoehtoa. Yksi säädöistä on MoviEQ, joka korostaa bassontoistoa matalilla äänenvoimakkuuksilla esimerkiksi yöllä kuunnellessa.

Laite on jo saatavissa Suomesta. Sen hinta on 449 €.

www.kruunuradio.fi

www.qacoustics.co.uk