Google esitteli eilen suuren määrän uusia laitteita. Suomea ei ole mainittu minkään niistä saatavuusalueiden joukossa, mutta ei ole myöskään sanottu suoraan, ettei tule myöhemminkään.

Useimpien Googlen uutuuslaitteiden saatavuus näyttäisi noudattelevan suurin piirtein Google Assistant -puheohjauksen kattamia kielialueita, mutta ei kuitenkaan aivan. Esimerkiksi ranska on puheohjauksen tukema kieli ja Google Home -laitteet ovat Ranskassa myynnissä, mutta silti kaikki laitteet eivät vielä ole tulossa sinne.

Suurempia kielialueita ja helpommin puheohjaukseen taipuvia kieliä on varmasti Googlen listalla rutkasti. Mutta voisiko siitä olla mitään apua, että Suomessa kuitenkin osataan hyvin englantia vieraana kielenä? Jos ongelma on tuotantokapasiteetissa, niin nähtäväksi jää, vaikuttaako HTC:n osittainen ostaminen tilanteeseen tulevaisuudessa.

Google Pixel 2
Google Pixel 2 XL

Pixel 2 ja Pixel 2 XL:n eksoottisin ominaisuus on puristuksentunnistus. Myös kamera on DxO:ssa rankattu parhaaksi, ohi iPhonen. Olennaisin ero Pixel 2 -puhelinversioiden välillä on näytön koko ja kuvasuhde. Perusmallissa ne ovat viisi tuumaa ja 16:9, XL:ssä kuusi tuumaa ja 18:9. Sisuksissa myllää molemmissa Qualcomm Snapdragon 835 -piiri, keskusmuistia on neljä gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 64 tai 128 gigatavua. Trendin mukaisesti miniplugiliitännästä kuulokkeille on luovuttu ja tilalla on usb-c. Kuten olettaa sopii, käyttöjärjestelmänä on Android 8.0.0 Oreo.

Google Pixel Buds

Pixel Buds -kuulokkeet sisältävät Google Assistant -puheohjauksen. Akunkestoa luvataan kuuntelussa viisi tuntia. Mukana tulevan latauskotelon avulla kestoa voidaan venyttää 24 tuntiin asti. Budsit sisältävät reaaliaikaisen puheen tulkkauksen, joka tukee 40 kieltä, myös suomea.

Google Home Mini
Google Home Max

Google Home Mini ja Max -älykaiuttimet ovat, kuten nimistäkin voi arvata, pienempi ja isompi versio Google Home -kaiuttimesta. Ne sisältävät Google Assistant -puheohjauksen, jolla voi esimerkiksi hakea tietoa netistä ja ohjata Google-kotinsa yhteensopivia laitteita.

Daydream View

Toisen sukupolven Daydream View -virtuaalitodellisuuslaseissa on nyt aiempaa laajempi katselukulma. Sisältöön on panostettu nyt enemmän, sillä sovelluksia ja pelejä on saatavilla kolmattasataa ja tulossa on yksinoikeudella videosisältöä esimerkiksi konserteista, peleistä ja luontodokumenteista. Kaverit pystyvät haluttaessa katsomaan lasien näyttämää sisältöä tv-ruudulta.

Google Clips

Google Clips on uusi kamera, joka koneoppimisen ansiosta ottaa kuvia automaattisesti. Se tunnistaa kasvot ja osaa räpsiä kuvia tärkeimmistä henkilöistä. Periaatteena on se, että kamera kuvaa lyhyitä videoita, joista voi napata sopivimmat ruudut tai videonpätkät talteen. Videoissa ei ole ääntä.

Google Pixelbook

Pixelbook käyttää Googlen omaa Chrome OS -käyttöjärjestelmää. Prosessoreina ovat Intel Core i5 ja i7. Näyttönä on 12,3 tuuman kosketusnäyttö. Keskusmuistia on melko mukavasti, 16 gigatavua. SSD-levyn koko on 128, 256 tai 512 gigatavua. Luvattu akunkesto on 10 tuntia. Tarvittaessa tietokone taipuu taulutietokoneeksi 360 kääntyvän näytön ansiosta. Runko on alumiinia ja lasipinnat auttavat yhteyksien toiminnassa. Hintaa Yhdysvalloissa on versiosta riippuen noin 1000–1700 dollaria. Erikseen voi ostaa Pixelbook Pen -kynän, jolla näytön käytöstä pääsee nauttimaan tarkemmin. Ominaisuuksiltaan Pixelbook siis on varsin uskottava premium-läppäri, mitä rajoittaa lähinnä eksoottinen käyttöjärjestelmä. Kynnystä madaltaa hiukan se, että tietokone tukee Android-sovelluksia, joista osa on räätälöity tietokonekäyttöön sopiviksi.